НОВИНИ

Бен Шелтън отново срази Пол и се класира за полуфиналите в Токио

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:27, 20.10.2023
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
бен шелтън отново срази пол класира полуфиналите токио
Слушай новината

Американецът Бен Шелтън се класира за полуфиналите на тенис турнира от сериите АТР 500 в Токио, Япония, след като елиминира в два сета своя сънародник Томи Пол.

21-годишният левичар се наложи със 7:6(4), 6:3 за точно 100 минути игра и така записа своя втори последователен успех срещу Пол, когото той победи и в осминафиналите на US Open преди малко повече от месец.

С успеха Шелтън си гарантира място в голямата четворка в Токио, а от място във финала го дели единствено мач срещу друг тенисист от САЩ Маркос Гирон.

По пътя си към полуфиналите 30-годишният Гирон, който тръгна от квалификациите, се справи с поставения под №8 канадец Феликс Ожие-Алиасим с 6:4, 6:1 и продължава да мечтае за своя втори финал в надпревара на АТР.

Бен Шелтън и Маркос Гирон вече се срещнаха веднъж през годината, като тогава по-възрастният от двамата американци спечели в два сета в първия кръг на турнира в Делрей Бийч.

В горната половина на схемата в Токио пък полуфиналът ще противопостави един срещу друг местната сензация Шинтаро Мочизуки, който участва с "уайлд кард" и в днешния ден елиминира австралиеца Алексей Попирин в три сета, и руснака Аслан Карацев, който отстрани последния оцелял поставен в надпреварата - Алекс Де Минор след успех с 6:3, 6:2.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Патриарх Неофит посрещна мощите на Свети Патриарх Евтимий Търновски (Снимки)
Патриарх Неофит посрещна мощите на Свети Патриарх Евтимий Търновски (Снимки)
Андре Игуодала прекратява състезателната си кариера
Андре Игуодала прекратява състезателната си кариера