НОВИНИ

Това е началото на края, заяви Бенямин Нетаняху

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
06:00, 18.10.2024
Чете се за: 01:45 мин.
По света
Снимка:
Слушай новината

Тленните останки на Яхия Синуар вече са в морга в Тел Авив, съобщиха от полицията. Предстои допълнителен оглед на тялото, се казва в съобщението, разпространено в медиите.

В израелския град Сдерот, който се намира на границата с Газа, отпразнуваха смъртта на лидера на Хамас. Яхия Синуар беше убит при операция на изралексите сили в Газа.

Беше разпространено видео, заснето с дрон, от мястото, на което той е ликвидиран. В атакуваната сграда не е имало заложници, потвърдиха от израелската армия. Според анализатори смъртта на Синуар е повратен момент, защото той беше основният преговарящ за заложниците. Според израелския премиер Бенямин Нетаняху обаче войната в Газа не е приключила.

"Това не е краят на войната в Газа, това е началото на края. Имам простичко послание до хората в Газа - тази война може да свърши утре. Може да свърши, ако Хамас остави оръжията и върне нашите заложници. Хамас държи 101 души в Газа, граждани на 23 държави. Израел е решен да направи всичко по силите си, за да ги върне вкъщи, Израел ще гарантира сигурността на всички, които върнат нашите заложници. Към онези, които им вредят, имам друго послание - Израел ще ви намери и ще възсъздаде правосъдие", заяви Бенямин Нетаняху, министър-председател на Израел.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Комик Кон започна на Източния бряг, хиляди влязоха в роля
Комик Кон започна на Източния бряг, хиляди влязоха в роля
Мъгливо и със слани сутринта, слънчево следобед
Мъгливо и със слани сутринта, слънчево следобед