НОВИНИ

Бензема извиси Реал Мадрид над кота 1000 в Шампионската лига

Карим Бензема
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
21:42, 03.11.2021
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Реал Мадрид записа трета победа в груповата фаза на тазгодишното издание на Шампионската лига.

"Белият балет" победи с 2:1 аутсайдера Шахтьор Донецк в мач от група „D“, който се проведе на „Сантяго Бернабеу“.

В герой за домакините се превърна 33-годишният Карим Бензема. Френският национал реализира и двете попадения за испанския гранд, като едновременно с това записа рекордно постижение за клуба.

Още в 14-ата минута резултатът беше открит. Винисиус се възползва от грешката на Марлон, пусна към Карим Бензема, който на празна врата не пропусна за 1:0. Попадението обаче има по-голяма стойност за испанския гранд. Причината е, че французинът вкара гол номер 1000 за Реал Мадрид в Шампионската лига.

Освен това „Белият балет“ стана първият клуб в историята на турнира, който отбелязва подобно количество голове (включително квалификациите).

В 39-ата минута обаче Шахтьор изравни за 1:1. Матвиенко центрира в наказателното поле, Патрик свали на гърди към Фернандо, а той прати топката под гредата от центъра на наказателното поле. Това е и първо попадение за украинските клубове в груповата фаза на Шампионската лига през кампанията. Динамо Киев все още няма гол в първите четири кръга.

В 61-ата минута Реал Мадрид отново излезе напред в резултата. Винисиус асистира на Карим Бензема, който реализира второто си попадение в срещата в долния десен ъгъл на вратата за крайното 2:1.

Реал Мадрид е начало в групата с 9 точки, докато Шахтьор Донецк е на последното 4-о с едва един пункт. В другия мач от потока Интер гостува на Шериф Тираспол тази вечер от 22.00 часа.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Схема за корпоративен вот: Задържаха мъж за лихварство и купуване на гласове
Схема за корпоративен вот: Задържаха мъж за лихварство и купуване на гласове
Милан с първа точка в Шампионска лига
Милан с първа точка в Шампионска лига