НОВИНИ

Берое обезсърчи Левски на "Герена"

Старозагорци нанесоха своя удар през второто полувреме и приземиха "сините"

bnt avatar logo
от Веселин Михайлов
20:55, 25.10.2024
Чете се за: 03:10 мин.
Спорт
левски берое първа лига
Снимка: start-photo.bg
Слушай новината

Берое ликува за втори пореден път Първа лига. Футболистите на Хосу Урибе сразиха Левски с 2:0 в мач от 13-ия кръг, който се изигра на стадион "Георги Аспарухов".

Точни за старозагорци бяха Хуанка Пиенда и Леандро Годой. Това се оказа достатъчно за "зелените" да спрат успешната серия на "сините" от две последователни успехи в родния елит.

Срещу името на отбора от Стара Загора вече личат 20 точки, като това го поставя на седмото място във временното класиране, а играчите на Станислав Генчев се смъкнаха до третата позиция с 28.

„Сините“ дадоха да се разбере, че ще диктуват събитията на терена през първото полувреме. В 8-та минута Майкон стреля опасно, но Артур Мота спаси. Постепенно неговият пример последваха Джавад Ел Джимили и Фабио Лима, като изстрелът на втория също бе спасен от Мота. В края на първата част Алекс Колев също се опита да зарадва домакините с мощен щут, но и тук вратарят на гостите не на точното място в точното време и спаси.

При подновяването на играта столичани продължиха с набезите към съперниковата врата. За пореден път обаче Мота демонстрира стабилност, спасявайки изстрели на Мустафа Сангаре и Колев. Старозагорци започнаха показаха съвсем друго лице при подновяването на играта и започнаха все по-често да поглеждат към вратата на своите съперници, а в 51-та минута Исамел Ферер застраши Матей Маркович. 7 секунди по-късно Лучано Скадрони също пробва рефлексите на Маркович, който спаси.

В 62-та минута обаче нещата придобиха съвсем друг вид. Ферер центрира на втора греда, където Патрик-Габриел Галчев изпусна Хуанка Пиенда, който още с първото си докосване попари домакините.

"Сините" се стреснаха от този факт и започнаха да търсят изравнителния гол, а в 80-та Мота отрази изстрел от далечна дистанция на Кристиан Манкун. 3 минути след това отборът от Стара Загора се радваше за втори път в мача. След бърза атака, подхваната от Кевин Сейхас изведе Леандро Годой. Последният излезе очи в очи с Маркович и го преодоля с прецизен удар. Първоначално голът не бе признат заради съмнения за засада, но след намеса на ВАР той бе зачетен.

На 3 ноември Берое ще има гостуване на ЦСКА 1948, а в същия ден Левски ще се отправи към Варна за визита на Черно море.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Урсула фон дер Лайен отмени среща със сръбския премиер
Урсула фон дер Лайен отмени среща със сръбския премиер
Спортни новини 25.10.2024 г., 20:50 ч.
Спортни новини 25.10.2024 г., 20:50 ч.