НОВИНИ

Би Би Си уволни свой водещ заради секс скандал

сътресения bbc отстраняването линекер
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
21:18, 09.07.2023
Чете се за: 01:47 мин.
По света
Слушай новината

Британската радио и телевизионна компания Би Би Си съобщи, че е отстранила от работа един от своите служители, след като в пресата се появиха съобщения, че той е извършил незаконни действия, свързани с порнографски снимки на непълнолетна. Случаят се отнася до неназован водещ на Би Би Си.

По-рано днес The Sunday Times публикува изявление на жена (името ѝ също не се разкрива), която твърди, че популярен водещ от медията е платил на непълнолетната ѝ дъщеря 35 000 лири за интимни снимки. По време на закупуването на снимките момичето е било на 17 години.

Въпреки че възрастта на съгласие за интимни отношения във Великобритания е 16 години, Законът за закрила на детето от 1978 г. изрично забранява правенето, съхраняването или споделянето на снимки на непълнолетни лица под 18 години. И е незаконно непълнолетно лице да дава съгласие за интимна фотография. Наказанието за нарушаване на този закон е до десет години затвор.

"Би Би Си приема всички обвинения сериозно и разполагаме със стабилни вътрешни механизми за превантивно справяне с подобни обвинения", се казва в изявление на компанията. "Това е сложен и бързо развиващ се набор от обстоятелства и Би Би Си се опитва да установи фактите възможно най-бързо... Можем също така да потвърдим, че един от служителите от мъжки пол е отстранен от работа".

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почина испанската футболна легенда Луис Суарес Мирамонтес
Почина испанската футболна легенда Луис Суарес Мирамонтес
ЦСКА 1948 надви Арис Солун в последната си проверка преди старта на Първа лига
ЦСКА 1948 надви Арис Солун в последната си проверка преди старта на Първа лига