НОВИНИ

Бил Гейтс: Недоверието в правителствата ще е главният проблем на 2022 г.

bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
15:32, 27.12.2021
Чете се за: 02:00 мин.
По света
бил гейтс недоверието правителствата главният проблем 2022
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Американският милиардер Бил Гейтс разкри какво според него ни очаква през 2022 г. Той заяви, че като цяло е оптимист за предстоящата година, но изразява и загриженост по някои въпроси.

В скорошна публикация в блога, озаглавена „Причините за оптимизъм след тежка година“, Гейтс прави няколко оптимистични прогнози – от възможния край на пандемията до развитието на метавселената.

Той обаче посочва, че един проблем може да застраши процеса и това е, че хората нямат доверие в правителствата си.

„Това е един от въпросите, които ме тревожат най-много с наближаването на 2022 г.“, пише той.

Гейтс посочва, че политиците трябва да бъдат важен фактор при решаването на проблеми като изменението на климата и предотвратяването на следваща пандемия.

„Малко обаче може да се направи, ако хората отхвърлят всичко, което те казват още в началото“, пише американският милиардер. „Ако хората не вярват, те няма да подкрепят големи инициативи. И когато възникне голяма криза, е малко вероятно те да следват инструкциите на властите за преодоляване на бурята“.

Според него този скептицизъм се проявява особено ясно в пандемията от коронавирус. Според Гейтс дезинформацията за коронавируса се е разпространила в Съединените щати и света, застрашавайки програмата за ваксинация и забавяйки края на пандемията.

Гейтс също така посочва в блога, че политически мотивирани заглавия в медиите, както и в социалните медии, са увеличили различията и той смята, че правителствата може да се наложи да „регулират“ онлайн платформите, за да се справят ефективно с дезинформацията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тик Ток е най-популярният уебсайт на 2021 г.
Тик Ток е най-популярният уебсайт на 2021 г.
"В кадър": Спас Кьосев представя филма "Захарен памук. Успехът на идеите"
"В кадър": Спас Кьосев представя филма "Захарен памук. Успехът на идеите"