НОВИНИ

Бившият испански крал Хуан Карлос е в Абу Даби

бившият испански крал хуан карлос абу даби
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
17:11, 17.08.2020
Чете се за: 00:46 мин.
По света

Бившият крал на Испания Хуан Карлос се намира в Обединените арабски емирства, съобщи кралският дворец.

82-годишният монарх "пътува до Обединените арабски емирства на 3 август и остава там", заяви говорител, без да дава допълнителни подробности. Снимка, публикувана от испанска медийна група, потвърждава, че бившият крал е пристигнал в Абу Даби.

Хуан Карлос напусна родината си заради разследване за корупция. В Швейцария и Испания се води разследване на възможни задгранични сметки и евентуални подкупи на краля, без самият той да е следствен.

Бившият крал отрича каквото и да било участие в неправомерни действия и заяви, че ще бъде на разположение, ако прокурорите трябва да го разпитат.

Заминаването му предизвика огромен дебат в Испания за монархията и интензивни спекулации за това къде е отишъл бившият крал.

Досега кралският дворец отказваше да разкрие къде живее Хуан Карлос, казвайки, че той сам ще го обяви, ако е необходимо. Докато испанският всекидневник ABC съобщаваше, че бившият крал е пътувал до Абу Даби, други медии посочваха като възможни дестинации Португалия, където Хуан Карлос е прекарал част от младостта си или Доминиканската република.

Според съобщения в момента Хуан Карлос заема цял етаж в петзвездния хотел в Абу Даби „Emirates Palace”. Съобщава се още, че бившият крал е близък с престолонаследника на Абу Даби Мохамед бин Заед ал Нахиян.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Горски пожари и адски горещини в Калифорния
Горски пожари и адски горещини в Калифорния
"Галъп": 62% от българите подкрепят протестите
"Галъп": 62% от българите подкрепят протестите