НОВИНИ

Бившият национал на Португалия Бето посети футболния Хебър Пазарджик

бившият национал португалия бето посети футболния хебър пазарджик
Снимка: Асоциация "Докосни дъгата"
bnt avatar logo
от БНТ
18:05, 03.03.2023
Чете се за: 03:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Португалската футболна звезда Бето пристигна в Пазарджик по покана на Асоциация "Докосни дъгата", Община Пазарджик и "Младежки спортен клуб Пазарджик спортува", за да участва в поредица от инициативи и събития.

Бившият национален вратар на Португалия и носител на трофея на Лига Европа с тима на Севиля бе специален гост на тържественото честване на днешния Трети март и 145-годишнината от Освобождението на България.

След мероприятието на площад "Константин Величков" Антонио Алберто Бастос Пимпарел, или както го наричат Бето, и кметът на Пазарджик Тодор Попов се отправиха към парк-остров "Свобода", където преди половин година стартира реализацията на мащабния международен проект "Градината на света". Градоначалникът разказа на световноизвестния бивш футболен страж повече за идеята това да се превърне в най-голямата балканска площ с растителни видове от нашата страна, Балканите, Европа и света. Бето прие с огромно удоволствие поканата да бъде посланик на "Градината на света" в Европа, да разказва за нея и да бъде активен участник в нейното популяризиране. Освен това, той лично ще засади растение в "Градината на света" и така ще бъде завинаги свързан с нея, като за целта днес направи и символична копка на отреденото за целта място.

"Това е една прекрасна инициатива. Бих казал, че е една от най-прекрасните инициативи от община в света, която изобщо съм виждал. И когато напусна България, ще разкажа на всички какво се случва в Пазарджик и страната ви", сподели развълнуваният Бето.

Програмата на Бето в Пазарджик през днешния ден продължи с посещение на стадион "Георги Бенковски" и среща с ръководството на футболния Хебър. Португалската футболна звезда и старши треньорът на клуба Владимир Манчев поговориха приятелски за случващото се в българския и световен футбол, след което Бето бе изненадан със специален подарък от кмета Тодор Попов, треньорите и играчите - фланелка на Хебър с номер 1 и неговото име.

На 4 март, събота, от 10:30 часа в зала "Маестро Георги Атанасов" Бето ще се срещне с всички желаещи да си вземат автограф, лично да му зададат въпрос или да се снимат с него. Той ще разкаже за приятелството си с Кристиано Роналдо, участието му на три световни първенства (2010, 2014, 2018), едно европейско първенство (2012), както и триумфа в турнира Лига Европа със Севиля.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Куман обяви националите на Нидерландия за старта на квалификациите за Евро 2024
Куман обяви националите на Нидерландия за старта на квалификациите за Евро 2024
Българските баскетболистки изпаднаха от топ 50 на световната ранглиста на ФИБА
Българските баскетболистки изпаднаха от топ 50 на световната ранглиста на ФИБА