НОВИНИ

БК Спартак Плевен освободи старши треньора Тодор Тодоров

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:41, 07.01.2023
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
спартак плевен освободи старши треньора тодор тодоров
Снимка: НБЛ
Слушай новината

Мениджърът на баскетболния Спартак Плевен Богдан Петков обяви, че клуба се разделя с досегашния старши треньор Тодор Тодоров и неговия помощник Галин Стоянов, а причината се крие в слабите резултати на отбора в последно време.

По-рано днес плевенчани отстъпиха с 81:97 като гост на Берое Стара Загора, с което допуснаха пето поредно поражение в Националната баскетболна лига (НБЛ).

"Намираме се в много тежко състояние. Предстоят промени. Треньорският щаб е освободен, говоря за Тодор Тодоров и Галин Стоянов. Ще видим оттук нататък какви промени ще направим. Ще водим разговори. За съжаление не можем да излезем от дупката. Не само треньорите имат вина. Всеки от нас ще си поеме отговорността, но в такива случаи именно те го отнасят, независимо колко са виновни. Нещата не изглеждат добре. Ако не потърсим промени, ще се вкараме в едно състояние, от което няма измъкване", коментира Богдан Петков.

Мениджърът на Спартак Плевен също така пое най-голяма отговорност за състоянието на отбора, тъй като самият той е помогнал за това Тодор Тодоров да застане начело на плевенчани през ноември 2021 година.

"Искам да кажа, че отговорността е най-вече моя, защото аз направих така, че Тодор Тодоров да стане в движение треньор, след като преди това бе капитан на отбора. Искаше ми се по друг начин да се развият нещата. Аз няма да се откажа от него, защото той е давал много на клуба и съм сигурен, че ще продължи да го прави. Надявам се хората, с които ще говорим, да са съгласни той да продължи да е част и от първия тим, тъй като свърши и много работа с подрастващите. Представях си нещата по друг начин, но ще трябва да минем по-сложния път", завърши Богдан Петков.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
На Ивановден: В Карлово направиха традиционен "Къпанак" на булки и именици
На Ивановден: В Карлово направиха традиционен "Къпанак" на булки и именици
Руски пътнически самолет подаде сигнал за тревога
Руски пътнически самолет подаде сигнал за тревога