НОВИНИ

Близки на момичето, пометено от камион на бул. "Гоце Делчев", се събраха на протест

Зоя Велинова
от Зоя Велинова
12:13, 23.10.2022 (обновена)
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Близки на убитата на пешеходна пътека в столицата 19-годишна Виктория протестираха днес на булевард "Гоце Делчев". Към тях се присъединиха и много граждани.

След едноминутно мълчание в памет на Виктория, в рамките на два часа протестиращите периодично минаваха по пешеходната пътека и така блокираха движението по булеварда. Дойдоха не само близки и роднини на момичето, но и много граждани, които не я познават, но са съпричастни с трагедията и смятат, че войната на пътя трябва да бъде спряна.

59-годишният шофьор, прегазил Виктория, беше обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост и нарушаване правилата на движение. Беше задържан , след което пуснат на свобода срещу 2000 лв. гаранция.

Пробите показаха , че по време на катастрофата не е употребил алкохол и наркотици. Като шофьор обаче през последните години има 7 наказателни постановления и 9 глоби за шофиране без светлини, без колан и една за превишена скорост.

Според защитата му той страда от епилепсия и пореден пристъп е довел до трагедията. От "Пирогов" обаче, където беше приет за лечение, заявиха, че здравето му не е причина за инцидента. Протестиращите недоумяваха как е пуснат на свобода срещу толкова ниска парична гаранция и как така от 15 години е епилептик и в 13 от тях има шофьорска книжка.

Майката на Виктория дойде на протеста, но отказа какъвто и да е коментар. Делото за катастрофата продължава, тепърва ще се изясняват много детайли и обстоятелства около нея. Но нищо няма да може да върне 19-годишната Виктория, която загуби живота си на столичния булевард "Гоце Делчев".

Вижте още в репортажа

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Националите по борба в свободен стил не стигнаха до медалите на Световното до 23 години
Националите по борба в свободен стил не стигнаха до медалите на Световното до 23 години
Александър Томаш: Важно е как реагираме, щом допуснем гол
Александър Томаш: Важно е как реагираме, щом допуснем гол