НОВИНИ

Близките на Митко от Цалапица отново на протест преди делото срещу близнаците Динкови

Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Димитър Димитров
12:12, 08.07.2024 (обновена)
Чете се за: 03:57 мин.
У нас
Слушай новината

Жители на село Цалапица отново излязоха на протест пред Съдебната палата в Пловдив. В съдебната зала, пред магистратите днес отново се изправят близнаците Борислав и Валентин Динкови. Те са обвинени в укривателство на убийството на Димитър Малинов. Близките и роднини на жертвата настояват делото да бъде приобщено към делото, по което обвиняем за смъртта на Малинов е Рангел Бизюрев. Според роднините, двамата близнаци Динкови и Рангел Бизюрев са съучастници на убийството.

Почти година след убийството на Димитър Малинов, близките на жертвата търсят истината за случилото се и искат справедливост. Според тях все още не е ясно кой е нанесъл смъртоносните удари в лицето на Митко. Съдът вече разпита екстрадирания от Дания Рангел Бизюрев.

Днес делото продължи с разпит на свидетели и вещи лица. Приета беше медицинската експертиза, според която по близнаците Динкови не е имало следи от борба и наранявания. Тази експертиза е направена само няколко дни след убийството. От защитата на Борислав и Валентин Динкови заявиха, че близнаците са съдействали на разследването. Адвокат Светлана Званчева поиска тяхното освобождаване с по-лека мярка.

Съдебно-психологическата експертиза на Борислав обаче, представена в залата, обаче го определя като особено опасен за обществото и способен да извърши друго престъпление. Днес показания пред съда трябваше да дадат бабата и бащата на обвинения в убийството Рангел Бизюрев, но те не дойдоха и затова бяха прочетени разпитите, направени в хода на досъдебното производство.

Според майката на Митко има разминаване и противоречия между това, което казват близнаците Динкови и Рангел Бизюрев и продължава да търси отговори. Ето какво казаха близки преди делото:

Атанаска Бакалова, майка на Димитър Малинов: "Това е организирана престъпна група - трима човека участват в заравянето му, има човек, който е отишъл да им помага докато товарят тялото. Четвъртият човек тепърва ще разберем дали няма и други участници."

Пейчо Малинов, чичо на Димитър Малинов: "Търсим максимума. Не може един човек, извършил убийство, това е най-долното, което можеш да извършиш, да бъдат окачествени като едва ли не все едно, че е убил някакво животинче. Една година мина до тук, никакво правосъдие, какво да очакваме от това правосъдие - трябва да взимаме нещата в свои ръце."

Христина Иванова, близка на Димитър Малинов: "Надяваме се да не ги пуснат, защото ако ги пуснат, се надяваме, че ще се укрият и приключваме. Ще ги търсим толкова, колкото търсихме Рангел."

Съдът прецени, че въпреки продължителното задържане, близнаците трябва да останат в ареста. Делото срещу Динкови продължава на 10 септември.

Вижте повече в прякото включване на Димитър Димитров

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спортни новини 08.07.2024 г., 12:20 ч.
Спортни новини 08.07.2024 г., 12:20 ч.
Политическият пъзел се заплита: ДПС решава каква ще е съдбата на втория мандат
Политическият пъзел се заплита: ДПС решава каква ще е съдбата на втория мандат