НОВИНИ

Бойко Борисов: Най-добрият начин да си върнем София е като я загубим

"По-добре държавна собственост, отколкото държавна сигурност. Нека избирателите гласуват по съвест на балотажа в София", каза Борисов.

живо бойко борисов коментар изборите
bnt avatar logo
от БНТ
14:28, 31.10.2023
Чете се за: 03:17 мин.
У нас
Слушай новината

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов с първи коментар за представянето на партията след местните избори в неделя. Той призова симпатизантите си да гласуват по съвест на балотажа за кмет на София.

"По-добре държавна собственост, отколкото държавна сигурност, както каза Хекимян. Нека избирателите гласуват по съвест на балотажа в София", каза той.

Кандидатът на ГЕРБ-СДС за кмет на София Антон Хекимян има 1800 гласа повече от гласовете, подадени за листата за общински съветници на ГЕРБ, което значи, че е привлякъл гласове от периферията, коментира още Борисов.

Той допълни, че от партията имали и друг кандидат за кмет на София, но се оказало, че няма адресна регистрация и уседналост.

Борисов отчете, че след местните избори в неделя ГЕРБ печели на първи тур в 95 общини, от които 7 - областни града. В 71 общини ГЕРБ е на балотаж, включително в 17 областни града.

"537 094 гласували за ГЕРБ, 1499 местни депутати в страната. ПП-ДБ имат 273 184 гласове в страната, 356 общински съветници. Дори БСП и ДПС имат повече от ПП в страната. Това са мандатите", каза Борисов.

Според Борисов на национално ниво изборните резултати на ГЕРБ са отлични на фона на останалите политически формации. Загубата на кметските избори в София била очаквана.

"В София 3 години се водеше целенасочена атака от всички срещу Фандъкова и ГЕРБ. Най-добрият начин да си върнем София е като я загубим. Сега ние ще я спасим от спасителите, щото ги познавам тези хора - те не могат да работят, те са мързеливи.

Защото с 23-ма общински съветници от 61, те имат възможност да правят мнозинства - с БСП сглобка, с "Възраждане" сглобка, с ИТН сглобка или с нас сглобка. Само че три години те бяха безмилостни - всяка фуга, плочка, паве беше снимано от вас (медиите) и аз се надявам на вашата обективност и да мерите със аршин след няколко месеца.

Резултатът за мен в София е очакван и заслужен след тази масирана атака срещу нас и поздравявам победителите. Така е коректно и нека най-добрият да победи!", каза Борисов.

Той определи ниската избирателна активност като наказание за цялата политическа класа.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България е сред водещите страни в използването на Google инструменти във висшето образование
България е сред водещите страни в използването на Google инструменти във висшето образование
Красимир Балъков: Илиан Илиев е качествен треньор
Красимир Балъков: Илиан Илиев е качествен треньор