НОВИНИ

Бойко Рашков: В сигнала срещу Асен Василев не се съдържат данни за извършено престъпление

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
15:43, 24.03.2022 (обновена)
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
живо изявление вътрешния министър бойко рашков
Слушай новината

"В сигнала срещу финансовия министър Асен Василев не се съдържат данни за извършено престъпление. Този материал не дава никакво основание да се прави този извод, ако някой е направил този извод, смятам, че е злоупотребил със своите правомощия да постави началото на наказателен процес", заяви на брифинг министърът на вътрешните работи Бойко Рашков.

По думите му материалите за образуваното досъдебно производство са били донесени до входа на министерството от неизвестно лице.

Станахме очевидци на факт на незабавно образуване на досъдебно производство от нашата прокуратура. Нямам честта да познавам автора на сигнала, чета, че става дума за Георги Самуилов, който твърди, че е перфектен търговец и данъкоплатец и в този сигнал се оплаква директно до главния прокурор от вицепремиера и министър на финансите Асен Василев, добави Бойко Рашков.

По думите му фактите, които се съобщават в този сигнал, се отнасят за дати от този месец, като последните факти са от 13 и 14 март.

"Защо до главния прокурор аз не мога да кажа, но можем да предположим, че очевидно става въпрос за близки отношения между този бизнесмен и главния прокурор Иван Гешев. Можем да предположим, че този бизнесмен е тясно свързан с ГЕРБ, има такива данни, ако греша - съм готов да се извиня. От октомври месец 3- 4-месечен труд на полицейските органи във връзка с автомагистрала "Хемус", изпратен на Софийската градска прокуратура, до ден днешен, вече 6 месеца, не е известно на нашето общество каква е реакцията на прокуратурата, какво е нейното решение, намерила ли е основания да образува досъдебно производство, това е тайна, която се пази много строго", допълни Бойко Рашков.

Според Рашков в случая с Асен Василев има незабавно произнасяне.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ботев (Пловдив) се подсили с нападател от Гвинея
Ботев (Пловдив) се подсили с нападател от Гвинея
България ще търси вариант за осигуряване на F-16 "втора ръка" или на европейски изтребители на лизинг
България ще търси вариант за осигуряване на F-16 "втора ръка" или на европейски изтребители на лизинг