НОВИНИ

Борис Джонсън се върна на „Даунинг Стрийт” 10

борис джонсън върна bdquoдаунинг стрийтrdquo
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
22:46, 26.04.2020
Чете се за: 00:37 мин.
По света

Британският премиер Борис Джонсън се завърна в официалната си резиденция на „Даунинг Стрийт” 10, след като се възстанови от заболяване, причинено от новия коронавирус, съобщи британският телевизионен канал Sky News.

Джонсън прекара последните две седмици в резиденция в провинцията, където се възстановяваше и следвайки препоръките на лекарите, не вземаше активно участие в работата на правителството. В същото време, според медията, той ежедневно е общувал чрез видеовръзка с Доминик Рааб, който временно изпълняваше задълженията му.

Очаква се утре премиерът да се срещне с повечето членове на кабинета си, за да получи новата информация за напредъка на борбата срещу епидемията в Обединеното кралство.

Скоро Джонсън ще трябва да одобри все още неразкритата правителствена стратегия за смекчаване на карантината, въведена на 23 март, като вземе редица сложни решения.

Съветниците на правителството предупреждават, че преждевременното или прекомерното отслабване на ограниченията ще доведе до втората вълна на епидемията, което допълнително ще навреди на обществената здравна система и икономиката на Кралството.

Според данни на Министерството на здравеопазването на Обединеното кралство броят на починалите в страната пациенти с коронавирус е достигнал 20 700, а броят на заразените е надхвърлил 150 000.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Метрополитън" проведе уникален онлайн спектакъл в 9 часови зони
"Метрополитън" проведе уникален онлайн спектакъл в 9 часови зони
Певицата ЛиЛана остава в ареста, брат й Скилър е с гаранция от 100 000 лв.
Певицата ЛиЛана остава в ареста, брат й Скилър е с гаранция от 100 000 лв.