НОВИНИ

Борисов: Мафията ми иска оставката, няма да я дам

Вера Александрова
от Вера Александрова
12:28, 09.09.2020 (обновена)
5058
Чете се за: 00:57 мин.
У нас

Премиерът Бойко Борисов заяви, че няма намерение да подава оставка. Аргументът му е, че мафията настоява за тази оствка. Борисов направи този коментар по време на посещение на Център за деца с онкологични заболявания край София, който скоро ще заработи.

Докато разглеждаше новия комплекс за болни деца, премиерът Борисов коментира, кой според него провокира напрежението в страната.

Бойко Борисов - министър-председател: Мафията в момента иска да свали правителството. Защото хазарт, контрабанда, всичко е на улицата срещу нас. И си намериха и водач. И това ми дава основание да считам, че не трябва да им се даде оставка. Така че, да е ясно.

Премиерът наблегна, че сегашното управление има какво да покаже като постижения. И за тях може да говори не в бъдеще време, а в сегашно.

Бойко Борисов - министър-председател: Затова толкова ги дразним, защото другите няма какво да покажат. Искат оставка, ама не знаят какво да се направи. И ако имаше подготвени хора, с удоволствие бих им оставил да управляват.

Борисов напомни, че последствията от кризата с коронавируса ще се усетят много сериозно в следващите месеци, както и че пандемията се завръща в Европа.

Бойко Борисов - министър-председател: Ние в България засега я контролираме добре, за да може животът да си върви и хората да не се плашат и тревожат.

Съобщи също, че в началото на ноември ще бъде открит първият лот на магистрала "Европа". А на протестиращите, които искат оставка му, отговори с отзивите,които управляващите получават.

Бойко Борисов - министър-председател: Хиляди, хиляди пишат "не ни предавайте", "не ни оставяйте на тея". Колко арогантни, колко злобни.

По-рано сутринта премиерът смени профилната си снимка във Фейсбук и написа "Време за промяна", което провокира вълна от коментари в социалната мрежа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От 2025 г. нови стандарти за филмите, кандидатстващи за Оскар
От 2025 г. нови стандарти за филмите, кандидатстващи за Оскар
След декларация на БСП за 9 септември ГЕРБ и Патриотите напуснаха НС
След декларация на БСП за 9 септември ГЕРБ и Патриотите напуснаха НС