НОВИНИ

Боряна Калейн и Катрин Тасева: Продължаваме да се готвим

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:39, 29.03.2021
Чете се за: 00:52 мин.
Други спортове

Двете ни участнички в индивидуалното състезание от Световната Купа по художествена гимнастика в София Боряна Калейн и Катрин Тасева споделиха пред колегите от БНР, че им предстои още работа през тази олимпийска година.

В надпреварата в "Арена Армеец" двете ни гимнастички донесоха общо 6 медала, сред които 3 златни, 1 сребърен и 2 бронзови.

На родна земя Боряна Калейн стана първа във финалите с обръч, бухалки и с лента, втора в многобоя и трета на топка, докато Катрин Тасева се окичи с бронзовото отличие на финала на бухалки.

Боряна Калейн: "Да, можеха да бъдат и четири златни медала, но все от някъде трябва да се започне. Това е едно добро продължение на тази олимпийска година. На топка още не сме направили анализ, но предполагам, че ниската оценка е заради работата с уреда, имах няколко по-ниски изхвърляния и от там идва това разминаване спрямо предния ден. Това състезание беше много важно и сме много благодарни на БФХГ, че успя да го организира, въпреки цялата ситуация в момента в страната. Надявам се да не е последното. Все още не е ясно къде ще участваме до европейското първенство".

Катрин Тасева: "Да, взех медал, въпреки грешката, но това не може да ме радва и успокоява. Допуснах грешка, но явно някой е допуснал по-голяма грешка. Не мога да кажа, че съм доволна от цялостното си представяне на това състезание. Не мога да го определя с една дума, беше доста дългоочаквано, вълнувахме се, но не се представихме така както се очакваме от нас. Продължаваме по план да се готвим за следващите състезания, следва Световна купа в Ташкент и много тренировки".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Витрините на фалирали магазини в Русе са облепени с пана със символите на града
Витрините на фалирали магазини в Русе са облепени с пана със символите на града
Съществено захлаждане днес
Съществено захлаждане днес