НОВИНИ

Ботев Враца си осигури място в елита след спорна дузпа

ЦСКА - Ботев Враца
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
22:21, 28.05.2021
Чете се за: 01:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Ботев Враца си осигури оставането в елита и за следващия сезон. Тимът се класира за Първа лига след победа с 1:0 над Септември София в бараж, който се проведе на стадион „Славия“ в столицата.

Единственото попадение падна след спорна дузпа в 76-ата минута. Главният рефер Драгомир Драганов отсъди наказателен удар за нарушение на Александър Тодоров срещу Чавдар Ивайлов, което предизвика бурните реакции на столичани. При видеоповторенията останаха големи съмнения за наличие на нарушение.

Христо Златински, който изигра последния си мач в професионалния футбол, реализира от бялата точка, за да се превърне в истински герой за своя тим. Ботев Враца беше по-активният тим, но и Септември имаше своите шансове.

Етър и Монтана изпаднаха от Първа лига, а Пирин и Локомотив София си осигуриха директна промоция от второто ниво на българския футбол.

След края на мача спортният директор на Септември София Кристиян Добрев не скри разочарованието си от решението на главния съдия - да отсъди дузпа: "Това е пародия на футболен съюз. Ако това е футболен съюз, аз съм Марадона. Това е срамна работа. Какво да кажа за този хубавец. Елате да снимате в съблекалнята как реват момчетата."

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Волейболистките ни с победен старт в Златната лига
Волейболистките ни с победен старт в Златната лига
Деца без родители посещават ателие "Прегърни ме"
Деца без родители посещават ателие "Прегърни ме"