НОВИНИ

Бразилия с 9-а поредна победа в квалификациите, Аржентина се затрудни в Парагвай

бразилия поредна победа квалификациите аржентина затрудни парагвай
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:04, 08.10.2021
Чете се за: 01:55 мин.
Футбол
Слушай новината

Бразилия победи Венецуела с 3:1 след обрат в мач от световните квалификации, а Аржентина срещна трудности в гостуването на Парагвай и взе само точка от срещата след 0:0. Лионел Меси изигра цял мач за своя тим, но въпреки това възпитаниците на Лионел Скалони не успяха да се разпишат.

Звездата на Селесао Неймар не попадна в тима за триумфа над Венецуела. Ерик Рамирес даде преднина на Венецуела след 11 минути игра, когато стреля с глава във вратата на Алисон.

След почивката Маркиньос възобнови равенството в мача, отново след гол с глава. В 85-ата минута Габриел Барбоса завърши обрата в полза на гостите след точно изпълнена дузпа за 2:1. В добавеното време на двубоя резервата Антони се разписа за крайното 3:1 от непосредствена близост.

В друг мач от световните квалификации Аржентина контролираше случващото се в мача с Парагвай, но домакините се защитаваха добре и измъкнаха точка от срещата (0:0). Най-чистото положение за “гаучосите” бе пред Хоакин Кореа, който стреля точно, но ударът му бе изчистен от противников бранител.

Бразилия остава лидер в класирането с максимален актив след 9 изиграни мача. Аржентина е втори с 19 точки. Двата отбора са с мач по-малко. Сблъсъкът помежду им бе отменен, защото футболисти на Аржентина нарушиха действащи разпоредби в Бразилия, във връзка с пандемията от коронавирус.

Останалите мачове от кръга:

Уругвай – Колумбия 0:0

Еквадор – Боливия 3:0

Перу – Чили 2:0

Автор: Милен Костов

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
За по-малко от седмица: Втори инцидент с паяк в Пловдив
За по-малко от седмица: Втори инцидент с паяк в Пловдив
ДПС не е ревизирало отношението си към Пеевски след разкритията "Пандора"
ДПС не е ревизирало отношението си към Пеевски след разкритията "Пандора"