НОВИНИ

Бразилия с грешна стъпка, Аржентина с победа в квалификациите

бразилия грешна стъпка аржентина победа квалификациите
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
10:19, 11.10.2021
Чете се за: 01:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Националният отбор на Бразилия по футбол записа 0:0 на „Метрополитано Роберто Мелендес“ срещу Колумбия в мач от световните квалификации за шампионата догодина.

„Селесао“ имаше много добри възможности да отбележи, като принуди вратаря на домакините Давид Оспина да направи три много ключови спасявания, за да опази мрежата си чиста.

Неймар се завърна в състава, но не успя да се разпише, като напусна терена веднага след последния съдийски сигнал. След финала на срещата селекционерът на Бразилия Тите защити своя играч, като обяви, че според него очакванията към нападателя винаги са много високи.

„Той е специален играч, ние го знаем. И той също беше добре защитаван от съперника, понякога от двама играчи“, каза наставникът.

В друг мач от квалификациите в зона КОНМЕБОЛ Лионел Меси беше сред голмайсторите за Аржентина при победата с 3:0 над Уругвай в неделя. Родриго Де Пол и Лаутаро Мартинес реализираха останалите две попадения.

Бразилия води в квалификационната надпревара с 28 точки след 9 победи и 1 равенство. На шест точки след Селесао е Аржентина на втората позиция. Уругвайците са четвърти с 16 пункта, а Колумбия плътно на точка зад тях.

Другите резултати:

Боливия – Перу 1:0

Венецуела – Еквадор 2:1

Чили – Парагвай 2:0.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Чешкият президент Милош Земан остава в интензивно отделение
Чешкият президент Милош Земан остава в интензивно отделение
Следовател се включва в огледа на бедстващия кораб "Вера Су"
Следовател се включва в огледа на бедстващия кораб "Вера Су"