НОВИНИ

Чеферин: В основата на Суперлигата са само парите

bnt avatar logo
от Димитър Русев , Източник: БНР
17:50, 19.04.2021
Чете се за: 00:58 мин.
Футбол
чеферин основата суперлигата парите

Президентът на УЕФА Александър Чеферин още веднъж потвърди изключително твърдата позиция на европейската футболна централа срещу формирането на нова европейска Суперлига.

Вчера 12 от големите клубове на стария континент потвърдиха, че сформират нов турнир, който да замести Шампионската лига, въпреки че преди това от УЕФА отправиха заплахи за жестоки санкции.

"Суперлигата е плюнка в лицето на всички любители на футбола. В основата ѝ са единствено парите. Ужасно предложение, безсмислен проект. Играчите, които вземат участие в Суперлигата, няма да бъдат допуснати до европейското и световното първенство. Те няма да могат да играят за националните си отбори", заяви Чеферин днес при представянето на новия формат на Шампионската лига, който ще започне от 2024 година.

"Ядосан съм. В своето прессъобщение те говорят за солидарност, но от тази дума те не знаят дори буквата "С". Просто искат да бъдат известни. Е, ще станат известни по лоши причини. Радвам се, че това се случи най-накрая. Сега виждаме кой - кой е. Вижда се кой обича футбола, кой е във футбола заради любовта към играта", допълни президентът на УЕФА.

"Виждал съм много неща в живота си. Бил съм адвокат, но никога не съм срещал такива хора. Ед Уудуърд ми се обади в четвъртък и ми каза, че е много доволен от предложените промени в Шампионската лига. Тогава вече е бил подписал нещо друго. Аниели е най-голямото разочарование от всички. Не искам нещата да става твърде лични, но никога не съм виждал човек, който да лъже толкова много пъти и с такова постоянство. Говорих с него в събота и той каза, че това са само слухове, нищо повече. След това си изключи телефона. Не знаех, че държим змии в пазвата си", завърши гневен Чеферин.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бойко Борисов е със скъсан менискус, оперираха го
Бойко Борисов е със скъсан менискус, оперираха го
ЕМКО: Никога не сме изнасяли боеприпаси за Украйна с произход Чехия
ЕМКО: Никога не сме изнасяли боеприпаси за Украйна с произход Чехия