НОВИНИ

Челси обърна Дортмунд в реванша и отново е на четвъртфинал в Шампионската лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
00:10, 08.03.2023
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
челси обърна дортмунд реванша отново четвъртфинал шампионската лига
Слушай новината

Отборът на Челси се класира за четвъртфиналите в Шампионската лига, след като победи с 2:0 у дома в реванша Борусия Дортмунд и по този начин заличи пасива си от 0:1 след първия двубой между двата тима преди три седмици в Германия.

Футболистите на Греъм Потър изиграха един много солиден двубой и за първи път през календарната 2023 година вкараха два гола в един мач, което се оказа решаващо за продължаването на тима към фазата на най-добрите осем в турнира, въпреки че гостите от Дортмунд държаха топката в по-дълъг процент от времето.

Домакините откриха резултата в края на първата част, когато Рахийм Стърлинг беше точен, изравнявайки общия резултат в двубоя.

Секунди след началото на второто полувреме пък Мариус Волф игра с ръка в собственото си наказателно поле и след известно забавяне и намеса на ВАР арбитърът Дани Макели отсъди дузпа в полза на Челси.

Отговорността да стреля от бялата точка пое Кай Хаверц, но за негово огромно разочарование топката се отби от страничния стълб на вратата на гостите.

За късмет на немския нападател обаче отново ВАР се намеси, за да подскаже на рефера, че футболисти на Борусия Дортмунд са били навлезли в наказателното поле при изстрела на Хаверц и в крайна сметка бе взето решение 11-метровият наказателен удар да бъде пребит.

При втория опит грешка нямаше и така Кай Хаверц удвои преднината на своя тим в 53-та минута.

В оставащото време играчите на Борусия Дортмунд имаха инициативата на терена, но "жълто-черните" така и не намериха начин да стигнат до гол и по този начин допуснаха първата си загуба от началото на годината, която им коства и класиране за четвъртфиналите в Шампионската лига за пръв път от два сезона насам.

Тимът на Челси пък за трета поредна година намира място сред най-добрите осем в Европа и се присъединява към отбора на Бенфика, който елиминира с общ резултат 7:1 белгийския Брюж.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Слънчево и още по-топло време днес
Слънчево и още по-топло време днес
Бенфика разби Брюж и стана първият четвъртфиналист в Шампионската лига
Бенфика разби Брюж и стана първият четвъртфиналист в Шампионската лига