НОВИНИ

Челси почти си гарантира Топ 4, Ливърпул дебне "лисиците"

Челси
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
00:16, 19.05.2021
Чете се за: 02:50 мин.
Футбол
Слушай новината

Отборът на Челси почти сигурно си гарантира място в Топ 4 на Висшата лига, след като победи с 2:1 Лестър в мач от 37-ия кръг на шампионата на Англия. По всичко личи, че лондончани най-вероятно ще попаднат зона „Шампионска лига“.

Челси се изкачи на третото място с 67 точки, с една повече от Лестър. Отдолу дебне Ливърпул, който има 63 пункта, но е и с два мача по-малко.

Първата спорна ситуация в мача дойде в 19-ата минута. Юри Тилеманс изрита крака на Тимо Вернер, но главният рефер бе категоричен, че дузпа няма, а такова беше заключението и след преразглеждане със системата за видео повторение. Въпреки това, останаха съмнения за нарушение в тази ситуация.

В 22-ата минута Тимо Вернер прати топката в мрежата за 1:0, но при повторенията много ясно се видя, че футболистът е в положение на засада, а ВАР не подмина този момент.

В 34-ата минута Тимо Вернер отново се опита да изведе своите напред, но без успех. Топката премина с целия си обем голлинията, а главният рефер получи сигнал от системата, че това се е случило и даде сигнал за попадение. При преразглеждането от ВАР обаче, стана ясно, че немският национал е играл с ръка при вкарването на топката, което беше достатъчно за Майк Дийн да отмени първоначалното си решение, а резултатът да остане 0:0.

Веднага след подновяването на играта домакините поведоха. След чудесно центриране от корнер на Бен Чилуел, Антонио Рюдигер засече с глава в мрежата на Каспер Шмайхел за 1:0.

В 65-ата минута Майк Дийн посочи бялата точка за нарушение на Уесли Фофана срещу Тимо Вернер. Жоржиньо много хладнокръвно прати топката в долния десен ъгъл на Шмайхел за 2:0.

Малко след втория гол Лестър започна все по-често да поглежда към вратата на съперника и съвсем закономерно десет минути по-късно „лисиците“ също стигнаха до гол. Келеши Ихеаначо стреля точно за 2:1.

В продължението на мача двата тима изпуснаха контрола и се стигна до меле, което в крайна сметка бе овладяно от щабовете на отборите.

В сряда Ливърпул гостува на Бърнли.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Избраха варианта за матурата по български език и литература, на която се явяват близо 50 000 зрелостници
Избраха варианта за матурата по български език и литература, на която се явяват близо 50 000 зрелостници
Романът "Аbsolvo te" на Георги Бърдаров спечели Европейската награда за литература
Романът "Аbsolvo te" на Георги Бърдаров спечели Европейската награда за литература