НОВИНИ

Челси се интересува от Ромелу Лукаку и Ерлинг Хааланд

bnt avatar logo
от Димитър Русев
17:45, 31.05.2021
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Челси се присъединява към битката за Лукаку.

Интер се нуждае от набиране на средства поради финансови проблеми и търси около 100 милиона паунда за най-добрия си голмайстор през миналия сезон.

Обмисля се и вариант с Хааланд от Дортмунд Борусия. Норвежецът има договор в Бундеслигата до 2024 г., но има клауза за освобождаване от 75 милиона евро (66 милиона паунда), която влиза в сила през лятото на 2022 г.

Агентът на нападателя Мино Райола призна, че Дортмунд не искат да продадат нападателя, който вкара 41 гола в 41 мача този сезон, а самият Хааланд предложи, че може да остане след лятото.

Челси ще се опита да подобри отбора си с нов нападател.

Томас Тухел възнамерява да подпише нов дългосрочен договор с Челси след победата в събота в Шампионската лига.

Настоящият договор на германеца има възможност за удължаване, но вместо това бившият старши треньор на Дортмунд ще бъде възнаграден с нов договор след незабавния му успех на "Стамфорд Бридж", след като замени Франк Лампард през януари.

Тухел призна след първата си среща с собственика на Челси Роман Абрамович на терена в Estadio do Dragao в събота, че скоро може да има нов договор.

Тиаго Силва също ще се завърне в Челси за следващия сезон с възможност за втора година в клуба, на фона на влиятелните 12 месеца от пристигането си от Пари Сен Жермен за безплатен трансфер миналото лято.

Оливие Жиру е един от играчите, които вероятно ще напуснат Челси това лято. Нападателят на френския национален отбор е близо до това да се съгласи да премине в Милан.

Той може да бъде последван от колегите си от Стамфорд Бридж Тами Ейбрахам и защитника Емерсън Палмиери.

Ейбрахам, който има две години по настоящия си договор, не е включен в състава на отбора за финала на Шампионската лига.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нови рокади в службите - смениха ръководни кадри в ГДБОП и ДАНС
Нови рокади в службите - смениха ръководни кадри в ГДБОП и ДАНС
Издателите настояват: ДДС от 9% върху книгите
Издателите настояват: ДДС от 9% върху книгите