НОВИНИ

Четирима легионери се завръщат за Северна Ирландия срещу България

четирима легионери завръщат северна ирландия българия
Снимка: БФС
bnt avatar logo
от БНТ
18:52, 04.10.2021
Чете се за: 01:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Селекционерът на Северна Ирландия Йън Бараклъф обяви група от 26 футболисти за двубоите с Швейцария и България от група "C" на световните квалификации в зона "Европа".

На 9 октомври британците гостуват на "кръстоносците" в Женева, а три дни по-късно пристигат в София за сблъсъка си с "лъвовете" на Ясен Петров.

Срещата България - Северна Ирландия е с начален час 21.45 ч. и ще бъде излъчена пряко в ефира на БНТ 1 и онлайн в спортната секция на сайта bntnews.bg.

В състава на Северна Ирландия се завръщат четиримата най-опитни бойци - братята Джони и Кори Евънс, Стюърт Далас и Джош Магенис.

През март България успя да извлече точка от гостуването си в Белфаст, което завърши при нулево равенство и донесе първа точка за "трикольорите" под ръководството на Ясен Петров.

Италия е лидер в групата с 14 точки от шест мача, следва Швейцария с 8 точки от четири мача. Северна Ирландия и България са с по пет пункта от пет изиграни срещи и заемат съответно третото и четвъртото място. В дъното на класирането е съставът на Литва, който все още няма спечелена точка.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Двойното убийство в Благоевград е извършено от сина на жертвите
Двойното убийство в Благоевград е извършено от сина на жертвите
Трима заместник-министри са освободени със заповед на премиера Стефан Янев
Трима заместник-министри са освободени със заповед на премиера Стефан Янев