НОВИНИ

Чочев се завръща в националния

bnt avatar logo
от Калоян Николов
11:48, 05.03.2021
Чете се за: 00:49 мин.
Национални отбори
чочев завръща националния

Полузащитникът на ЦСКА 1948 - Ивайло Чочев е пред повторен дебют за представителния отбор на страната ни в предстоящите квалификации за Мондиал 2022 в Катар.

Националният селекционер Ясен Петров е останал доволен от изявите на 28-годишния полузащитник в двубоя срещу Левски (0:0) на Националния стадион. Тогава Чочев престоя на терена 90 минути и направи много силен мач.

Тази пролет Чочев успя да навлезе в добра форма, след като дълго време бе преследван от травми. До момента през сезона той има 6 шампионатни мача за ЦСКА 1948, като в последните два бе през цялото време на игрището. Той не е играл за националния тим от 2 години.

За последно носи фланелката на "трикольорите" на 22 март 2019-а. Тогавашният селекционер Петър Хубчев го пусна като резерва в европейската квалификация срещу Черна гора (1:1) на "Васил Левски". Чочев влезе в 68-ата минута на мястото на Симеон Славчев.

Аут за тези квалификации са вратарят на Локомотив (Пловдив) Мартин Луков, както и защитникът на Лудогорец Антон Недялков. Ако те бяха здрави, със сигурност щяха да попаднат сред избраниците на селекционера Ясен Петров.

България стартира битките си от Група "C" на европейските световни квалификации на 25 март, когато "лъвовете" домакинстват на Швейцария на Националния стадион "Васил Левски". Три дни по-късно, 28 март, "трикольорите" отново имат домакинство в София, този път срещу състава на Италия. Първата серия от срещи националите ще затворят с гостуване на Северна Ирландия. Мачът е на 31 март.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нефтохимик удари Марек у дома в Суперлигата
Нефтохимик удари Марек у дома в Суперлигата
Митко Ценов и Тихомир Иванов не успяха да прескочат квалификациите в Торун
Митко Ценов и Тихомир Иванов не успяха да прескочат квалификациите в Торун