НОВИНИ

ЦСКА поднови кампанията си в Първа лига с класически успех над Ботев Враца

"Червените" се изравниха на върха по точки с Черно море

ЦСКА
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
20:09, 18.02.2024
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
Слушай новината

ЦСКА започна убедително пролетния полусезон, като се наложи над Ботев Враца с 3:0 на Националния стадион "Васил Левски". Два страхотни гола за успеха вкара играещият като ляв защитник Тибо Вион. Между тях отбеляза и Тобиас Хайнц.

Това бяха и първите попадения за Вион през сезона. Повторен дебют за "червените" направи Фернандо Каранга след 6 години, както и това бе първи официален мач за норвежеца Улаус Скаршем.

В 21-вата минута ЦСКА излезе напред в резултата. При центриране топката бе избитa, но попадна на крака на Тибо Вион, който стреля в движение от 25 метра и я прати в левия ъгъл на вратата на Федерико Бариос.

В отговор на гостите Браян Переа се измъкна зад гърба на "червената" защита и стреля, но излезлият да го пресрещне Евтимов изби топката в ъглов удар. Веднага след това Тобиас Хайнц пусна чудесен пас към сънародника си Линдсет, който от непосредствена близост уцели греда.

В 36-ата минута вратарят на врачани Бариос изби неуверено топката, която попадна у Тобиас Хайнц, който го преодоля, а след това изпревари и защитник и насочи топката в мрежата за втори път - 2:0.

В последната минута на първото полувреме Каранга вкара топката в мрежата и се затича към Сектор "Г", но попадението не бе зачетено заради положение на засада.

След час игра Тибо Вион отново опита мерника си, като стреля от повече от 30 метра и вкара този път в десния ъгъл на Бариос, за да оформи крайния резултат.

ЦСКА се изравни на върха по точки с Черно море преди дербито утре между "моряците" и Лудогорец, който е с три точки назад, но и с два мача по-малко. В следващия кръг тимът на Ел Маестро ще има много трудно гостуване на лидера Черно море, а Ботев ще приеме във Враца Пирин в дерби на дъното на класирането.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сара Шострьом с четвърто световно злато на 50 метра свободен стил
Сара Шострьом с четвърто световно злато на 50 метра свободен стил
Валентин Ангелов пред БНТ: Представянето на отбора ни бе нормално (ВИДЕО)
Валентин Ангелов пред БНТ: Представянето на отбора ни бе нормално (ВИДЕО)