НОВИНИ

ЦСКА София си върна третото място с 6 срещу Монтана

bnt avatar logo
от Димитър Русев , Източник: БНР
21:00, 21.04.2021
Чете се за: 01:43 мин.
Футбол
цска софия върна третото монтана

ЦСКА-София разгроми Монтана с 6:0 в мач от 25-ия кръг на Първа професионална футболна лига. Мено Кох откри резултата в 13-ата минута, а Тибо Вион (36) удвои. През втората част червените отбелязаха още четири безответни гола чрез Греъм Кери (51), Юрген Матай (75) и Жорди Кайседо (90 д., 91).

Наставникът на червените залага на доста промени. Густаво Бусато и Жорди Кайседо са на пейката за сметка на Евтимов и Бисмар Чарлс-Канцлера. Извън групата са Енрике Рафаел, Жеферсон и Тиаго, а също така и наказаните Петър Занев и Георги Йомов.

Голямата липса при гостите е звездата на тима Тони Тасев, който изтърпява наказание от един мач.

Домакините създадоха първата голова възможност в 9-ата минута. Тогава Кейта, който бе в засада, посегна към центрираната отляво топката, предназначена за Варела. Вторият шутира от 5-6 метра, но Макенджиев изби. В тази ситуация страничният рефер правилно вдигна флага заради засада на Кейта.

Натискът на червените даде резултат малко по-късно. Футболистите на Любослав Пенев спечелиха корнер в 13-ата имнута, Варела центрира, Кох надскочи Йорданов и след изстрел с глава откри резултата.Само две минути по-късно голмайсторът отново прониза мрежата на гостите с глава, възползвайки се от ново центриране от корнер и разбъркване в малкото наказателно поле, но реферът отмени попадението, преценявайки, че Кох е попречил на Макенджиев да играе с топката, слагайки лявата си ръка върху рамото на вратаря.

В 26-ата минута Варела финтира двама противникови състезатели и шутира от границата на наказателното поле, но Макенджиев спаси. Седем минути по-късно Кери получи отдясно в наказателното поле на Монтана, финтира бранител и стреля силно от 7-8 метра с по-слабия си десен крак, но покрай вратата.

ЦСКА-София удвои совята преднина в 36-ата минута. Това стана след шут от 23-24 метра на Тибо Вион, който рикошира в гърба на Иван Михов и влетя в мрежата на гостите за 2:0.

Втората част започна като първата - със сериозен домакински натиск. Още в 47-ата минута Бисмарк Чарлс прати топката в мрежата на Монтана след подаване на Кейта, но попадението правилно бе отменено поради засада. В 51-ата минута Варела изведе Кери сам срещу вратаря и крилото хладнокръвно реализира з 3:0 с удар покрай Макенджиев.

Четири минути по-късно само късметът спаси гостите от четвърти гол. Кейта проби отляво до аутлинията и върна към Бисмарк, но Канцлера се размина с топката. Тя попадна в оставения непокрит около точката на дузпата Кери. Ирландецът шутира силно, но в напречната греда.

В 67-ата минута резервата Жорди Кайседо можеше да вкара още с втория си досег с топката. Таранът получи извеждащто подаване зад защитата, предпочете да не бърза, а да изчака бранител да го настигне. Последва финт и удар с десния крак, който попадна в ръцете на Макенджиев.

Четвърт час преди краяМатай покачи на 4:0. Защитникът засече на първата греда с глава центриране от корнер на Кери и след рикошет в Айтов топката влетя за четвърти път във вратата на Монтана.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Берое на победа от баскетболната титлата при жените
Берое на победа от баскетболната титлата при жените
Селишка и Дудова ще играят за европейски титли
Селишка и Дудова ще играят за европейски титли