НОВИНИ

ЦСКА записа престижна победа над Рома

Армейците победиха италианския гранд с 3:1 у дома в последния си мач в група А на Лига Европа

цска записа престижна победа рома
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
22:05, 10.12.2020
Чете се за: 01:00 мин.
Спорт

Отборът на ЦСКА завърши участието си в груповата фаза на Лига Европа по много положителен начин, след като победи италианския гранд Рома с 3:1 у дома в последния си мач в група А на надпреварата.

Още преди двубоя на Националния стадион "Васил Левски" "армейците" бяха загубили шансове да се класират за елиминационната фаза на турнира, докато тимът на Рома си бе осигурил първото място в групата, поради което треньорът на "вълците" Пауло Фонсека заложи на част от играчите, които по-рядко получават шанс за изява.

Срещата започна отлично за възпитаниците на Бруно Акрапович, които поведоха в резултата още в 5-ата минута, когато Тиаго Родригес се разписа със силен и точен удар от границата на наказателното поле.

Гостите отвърнаха бързо и изравниха в 22-ата минута чрез Томазо Миланезе, който вкара с прецизен удар от десетина метра. Домакините продължиха да стоят добре на терена и в 34-ата минута се възползваха от груба грешка на защитата на Рома, за да вкарат втори гол, дело на Али Соу.

Централният нападател на "червените" бе добре изведен от Жеферсон и не сбърка, останал очи в очи с вратаря на римляните.

Десет минути след почивката нова грешка на гостите позволи на Соу да покачи на 3:1, като този път основен виновник за попадението бе централният защитник на Рома Федерико Фацио, който сбърка пас назад към своя вратар. В оставащите минути италианският тим натискаше в търсене на обрат, но така и не успя да стигне до нов гол и в крайна сметка записа първо поражение в турнира.

От своя страна ЦСКА стигна до първи успех в своята група и завършва с пет точки от шест мача, включително равенство и победа срещу Рома. "Вълците" завършват на първо място в групата, следвани от Йънг Бойс, Клуж и ЦСКА.

Снимки: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
По-строгите мерки срещу COVID-19 са намалили натиска върху столичната Спешна помощ
По-строгите мерки срещу COVID-19 са намалили натиска върху столичната Спешна помощ
Жестокото убийство във Варна: Кой е стрелецът?
Жестокото убийство във Варна: Кой е стрелецът?