НОВИНИ

Цветана Пиронкова се завръща на корта срещу рускиня

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:10, 27.08.2020
Чете се за: 01:25 мин.
Тенис
цветана пиронкова завръща корта рускиня

Полуфиналистката от Уимбълдън 2010-та ще играе в първия кръг на US Open срещу 21-годишната Людмила Самсонова. Другата българска участничка в турнира, Виктория Томова пък започва срещу полуфиналистката от Откритото Първенство на Франция през 2019-та, Аманда Анисимова.

Цветана Пиронкова ще направи своето голямо завръщане на корта на тазгодишния Us Open след като три години бе далече от спорта. През това време пловдивчанката стана майка на млакия Александър, който несъмнено ще бъде една от най-големите и мотивации за добро представяне.

Най-доброто представяне на Цвети в Ню Йорк датира от 2012-та година, когато тя достигна до 4-ти кръг, където бе спряна от сръбкинята Ана Иванович.

Нейна съперничка в първия кръг на US Open е младата Людмила Самсонова. Рускинята, която до 2018-та представяше Италия, ще направи дебюта си на "Флъшинг Медоус" и ще се опита да спечели първия си мач в основната схема на турнир от Големия Шлем.

Родената в Оленегорск тенисистка към момента заема 120-то място в световната ранклиста, но в началото на февруари беше 114-та. Тя все още очаква първата си титла от турнир на WTA като има спечелени четири трофея под егидата на ITF.

Другата българка в основната схема, Виктория Томова за съжаление не извади късмет при жребия и ще срещне номер 22 в схемата, Аманда Анисимова. Вики ще дебютира в основната схема в Ню Йорк като до момента тя имаше две участия в решителния кръг на квалификациите.

Препятствието пред нея обаче е наистина сериозно. Аманда Анисимова е част от младата генерация американски тенисистки, които правят отлично впечатление с играта си. Родената в Ню Джърси тенисистка, която в понеделник ще навърши 19 вече може да се похвали с полуфинал в Големия Шлем.

Постигна го през миналия сезон в Париж на Откритото Първенство на Франция, а месец по рано тя извоюва и първата си титла от WTA.

Младата американка притежава много приятна агресивна игра, която ще създаде доста проблеми на Вики Томова, но софиянката няма какво да губи и ще се хвърли с всички сили в двубоя.

Иначе за останалите участнички в турнира жребият предложи следното:

Номер 1 в схемата Каролина Плишкова се играе с украинката Анелина Калинина. Шесткратната шампионка Серина Уилямс пък започва срещу друга американка, Кристи Ан.

Нейната по-голяма сестра Винъс, която е с две титли от Флъшинг Медоус, ще игра срещу номер 20 в схемата Каролина Мухова.

Йохана Конта ще играе срешу Хедър Уотсън в интригуващо британско дерби, докато бившата номер 1 в света Виктория Азаренка ще срещне австрийката Барбара Хаас.

Турнирът започва на 31 август.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Локо Пд продължи напред в Лига Европа, Славия отпадна
Локо Пд продължи напред в Лига Европа, Славия отпадна
Капитана Димитър Илиев с гол от дузпа класира Локомотив Пд напред в Лига Европа
Капитана Димитър Илиев с гол от дузпа класира Локомотив Пд напред в Лига Европа