НОВИНИ

Цветана Пиронкова: Ще се видим в Мелбърн

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:16, 11.01.2021
Чете се за: 00:40 мин.
Тенис
цветана пиронкова видим мелбърн

Първата ракета на България Цветана Пиронкова изрази оптимизма си, че ще класира за основаната схема на Australian Open, която започва на 8 февруари в Мелбърн.

33-годишната пловдивчанка вчера разгроми японката Киока Окамура с 6:0, 6:1 за 70 минути, и комфортно продължава към втория кръг на пресявките, които се провеждат в Дубай.

"Здравейте на всички! Много съм щастлива, че записах първата си победа за сезона, тук на кортовете в Дубай. Ще се опитам да продължа по същия начин и ще се постарая да се видим в Мелбърн", каза спортист №1 на страната пред официалните профили на Australian Open в социалните мрежи.

В следващия кръг Цвети ще се изправи срещу поставената под №21 в квалификациите, левичарката от Южна Корея На-Ле Хан.

Пиронкова е устремена към общо 13-то си участие в Мелбърн, като най-доброто и постижение е достигането и до втори кръг, което се е случвало осем пъти. Безспорно най-голямата и победа обаче датира от дебюта и през 2006-та година, когато още в първи кръг българката поднася изненада, елиминирайки Винъс Уилямс след обрат с 2:6, 6:0, 9:7.

Днес участието си в квалификациите за Australian Open започва и втората ни ракета Виктория Томова. Поставената под №24 софиянка ще срещне, участващата с "уайлд кард" австралийка Шарлота Кемпениърс-Поч.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Андрей Гълъбинов се завръща след три месеца отсъствие
Андрей Гълъбинов се завръща след три месеца отсъствие
Специалният пратеник на Република Северна Македония за България пристига в София
Специалният пратеник на Република Северна Македония за България пристига в София