НОВИНИ

Цветана Пиронкова срещу Серина Уилямс във втория кръг на "Ролан Гарос"

bnt avatar logo
от Калоян Николов
09:08, 29.09.2020
Чете се за: 00:47 мин.
Голям шлем
цветана пиронкова серина уилямс втория кръг ролан гарос

Американската тенисистка Серина Уилямс, която е 23-кратната шампионка в турнири от “Големия шлем”, отново се изправя на пътя на Цветана Пиронкова, но този път във втория кръг на Откритото първенство на Франция по тенис.

Това стана факт след победата на Уилямс над сънародничката си Кристи Ан със 7:6(2), 6:0 над Кристи Ан, а по-рано през деня Пиронкова елиминира германката Андреа Петкович с резултат 6:3, 6:3.

Уилямс имаше известни проблеми само в първия сет, каго допусна ранен пробив, който позволи на Ан да поведе с 3:1 гейма.

Трикратната шампионка изравни за 4:4, за да може първият сет да се реши в тайбрек, който 23-кратната шампионка в турнирите от "Големия шлем" да спечели със 7:2 точки.

Във втория сет Серина бе безапощадна, като не даде нито един гейм на сънародничката си и след 27 минути затвори срещата с петия си мачбол.

Така във втория кръг на надпреварата Серина Уилямс ще срещне българката Цветана Пиронкова .

За пръв път Серина и Цвети се изправят една срещу друга през 2007 г. отново на "Ролан Гарос", като победител от двубоя излиза американката след 5:7, 6:1, 6:1 в нейна полза.

Този двубой дава началото на една печаливша серия на Уилямс срещу българската тенисистка, която включва победите ѝ в Ийстборн през 2011 г., в Пекин през 2014 г., в Синсинати през 2015 г. и преди около 3 седмици на кортовете в Ню Йорк по време на четвъртфинален сблъсък на "US Open".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гласът на Тоти събуди момиче от кома
Гласът на Тоти събуди момиче от кома
Първа голяма изненада в Париж: Фучович изхвърли Данил Медведев
Първа голяма изненада в Париж: Фучович изхвърли Данил Медведев