НОВИНИ

Десетки върнати автомобили и тази вечер на входовете на София

Николай Минков
от Николай Минков
20:15, 20.04.2020
Чете се за: 01:09 мин.
Регионални

Строг контрол и десетки върнати автомобили и тази вечер на входовете на София. В сила остават всички ограничителни мерки за влизане в града. Допускат се само автомобили, които влизат служебно или до болница.

Глобата за неподчинение на разпоредбите на МВР са между 100 и 300 лв. и до 3 години затвор.

Повече от 40 служители на МВР от ранния следобед бяха на магистрала "Тракия" - на един от входовете на столицата, за да подпомогнат пропускането на автомобили, които имат основателни причини да влязат в града.

Пропускането на леките автомобили следобед става от 18.00 до 20.00 часа. Дотогава колите бяха отклонявани през пътя за Равно поле, вследствие на което се образува 3,5 - 4 км опашка.

Снимки: Десислава Кулелиева

В града бяха допускани само тези, които предоставяха служебна бележка от работодадел или декларация с основателни мотиви, че искат да влязат.

Тази сутрин нямаше големи опашки от чакащи на автомагистралите.

Над 200 леки автомобила,предимно със софийска регистрация, са били върнати само за последните два дни на КПП-тата в Бургаска област .

Ст. комисар Радослав Сотиров, директор на ОД на МВР-Бургас: Извършваме проверки на всички водачи. Регистрираме и не малък брой представени декларации за трудова заетост, а при направена справка не се установи такава. На тези лица ще им бъде потърсена наказателна отговорност.

И директорът на СДВР предупреди ще се проверяват декларациите на напусналине пред празниците София, които днес се завръщат

Старши комисар Георги Хаджиев, директор на СДВР: Хора, които декларират трудова ангажираност, но се оказва, че са регистрирани в бюрата по труда. Други декларират, че работят в търговски дружества или в предприятия, а се оказва, че нямат сключени договори.

Сравняване на декларациите се прави и на самчите КПП-та.

Старши комисар Георги Хаджиев, директор на СДВР: В момента, в който пристигнат на КПП-то ще декларират от кое КПП са излезли, какво са декларирали и в настоящата декларация ще пишат обстоятелствата, които ще декларират евентуално на вход. Ако има разлика в декларираното ще се предприемат конкретни мерки. Ще бъдат докладвани в районна прокуратура.

Не успелите да преминат КПП-тата между 6.00 и 8.00 и 18.00 и 20.00 часа, ще трябва да се върнат утре.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лекари на първа линия не са виждали близките си повече от месец
Лекари на първа линия не са виждали близките си повече от месец
Женски консултации само със записан час, ваксинации - вторник и четвъртък
Женски консултации само със записан час, ваксинации - вторник и четвъртък