НОВИНИ

Диана Петкова не успя да стигне полуфиналите на 100 метра бруст

диана петкова осигури пета квота родното плуване олимпиадата токио
bnt avatar logo
от БНТ
13:55, 25.07.2021
Чете се за: 01:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Българската състезателка в плуването Диана Петкова не успя да се класира за полуфиналите на 100 метра бруст на олимпийския турнир в Токио. Тя завърши осма в своята серия с време 1.10:61 минути. Това време ѝ позволи за завърши състезанието на 34-о място.

Пред камерата на БНТ Диана Петкова сподели, че се надява на много по-добро представяне утре, 26 юли, в по-силната си дисциплина 200 метра съчетано плуване.

„Имам доста по-добро време, но мисля, че като за първи старт не успях да се съсредоточа. Сега вече ще съм по-спокойна, усетих атмосферата и се надявам да се подготвя за следващия старт. Много съм развълнувана, това е първа Олимпиада за мен. Брустът е доста специфична дисциплина и малко да не ти се получи нещо, става голяма разлика с останалите. Надявам се това не повлияе на съчетаното плуване утре“, коментира Диана Петкова, която завърши на 34-о място в крайното подреждане.

„Единственото, което ни пречи покрай тези мерки, е, че не успяхме да се разходим. Но като цяло сме свикнали с мерките, не е нещо по-различно от други състезания, даже мисля, че тук е по-леко от Европейското първенство“, каза още плувкинята.

Състезателите с най-добрите 16 времена продължават напред за полуфиналите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стотици мъже се преобразиха като Хемингуей, за да пародират надбягването с бикове
Стотици мъже се преобразиха като Хемингуей, за да пародират надбягването с бикове
"Галъп": 58,9% одобрявят работата на служебното правителство
"Галъп": 58,9% одобрявят работата на служебното правителство