НОВИНИ

Димитър Бербатов с послание към българските клубове

Димитър Бербатов СРС
Снимка: Десислава Кулелиева, БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
15:43, 29.11.2021
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Бившият футболист Димитър Бербатов направи видео обръщение към българските клубове, от което става ясно, че екипът му ще работи, за да може на насрочения за 18 март 2022 конгрес да бъде избран президент и ново ръководство, както и да бъде приет бюджетът на централата.

На изминалия извънреден конгрес през октомври Димитър Бербатов беше основният конкурент на Борислав Михайлов за президентския пост. Бившият вратар обаче беше преизбран за пети мандат.

Няколко клуба пуснаха искови молби до Софийски градски съд за редовността на заседанието, а от екипа на Димитър Бербатов обвиниха досегашното ръководство в манипулация.

„Вече сте наясно с безумните декларации, които се разпространяват от БФС. Декларации, които нямат абсолютно никаква юридическа и правна стойност и те се опитват да ви задължават да ги подписвате. С тези декларации от БФС се опитват да ви накарат да заявите отказ от законните си права. Безочието на БФС става все по-голямо, те дефакто ви карат да станете съучастници в тези нередности, да искате да не се обжалват решенията на изминалия конгрес“, започна Димитър Бербатов.

Преди няколко дни от екипа на кандидата за президент на БФС обявиха, че от централата са пуснали декларации, които клубовете да подпишат.

„Както виждаме, основна точка в програмата на партиите в момента, които водят преговори за съставяне на правителство, е борбата с корупцията. Как тогава си мисли БФС, че с всички започнали разследвания за безстопанственост и съмнения за корупция, те ще бъдат приети от държавата за съвместна работа, е напълно непонятно“, сподели Бербатов.

„Апелирам към футболните клубове в България. Не позволявайте да бъдете въвлечени в игрите на БФС, свързани само с това да ви заблуждават и използват, за да се задържат на власт колкото се може по-дълго“, каза още в посланието си той.

„На предложените за членство нови клубове искам да кажа следното. На 18 март 2022 година предстои редовен конгрес на БФС. Там ще бъдете приети без изключение. Разликата е само в няколко седмица, но ще бъдете приети на честен и прозрачен конгрес. Няма да позволим този път конгресът да бъде опорочен отново. Това ще бъде конгрес, на който трябва да бъде избран президент и ново ръководство, и трябва да бъде приет бюджетът за следващите години, иначе БФС няма как да функционира“, завърши Бербатов.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Китай обеща на Африка 1 милиард ваксини срещу COVID-19
Китай обеща на Африка 1 милиард ваксини срещу COVID-19
Екзекутират студент от Северна Корея заради Squid Game
Екзекутират студент от Северна Корея заради Squid Game