НОВИНИ

Димитър Данчев, БСП: Чувства се ентусиазъм и желание за промяна в преговорите за кабинет

bnt avatar logo
от БНТ
19:40, 25.11.2021
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Преговорите за кабинет протичат при един професионален конструктивен дух. Чувства се ентусиазъм и желание за промяна. Това коментира Димитър Данчев - член на НС на БСП в "Още от деня".

"Българите отредиха на БСП да е единствената лява партия в 47-ото Народно събрание и затова ние подхождаме изключително отговорно към тези разговори. БСП отстоява левите идеи и прави предложения, с които да защити социалните интереси на българските граждани", допълни той.

Данчев сподели, че е казал на Кирил Петков, че БСП слага на масата левите политики и очаква от неговата партия да представят десните инструменти, с които те да бъдат реализирани.

"Търсим в преговорите здрава основа, която да намери единението около онези цели и приоритети, които имат значение за българските граждани. Ние имаме нашите червени линии, отвъд, които не бихме отстъпили като лява социалистическа партия", заяви Данчев.

"БСП направи своето предложение за мерки, свързани с високата цена на електроенергията на бизнеса. Част от мерките са краткосрочни и трябва да бъдат приети незабавно, с цел облекчаване тежестта за малките и средни предприятия, както и за най-бедните хора от нашето население", коментира той.

Предложението на БСП е отстъпка от цената на електроенергията за първите 200 мВт часа и да бъде намален данъка върху добавена стойност за крайните потребители на електроенергия от 20% на 9%.

Данчев сподели, че за една част от мерките БСП са получили подкрепа, а другите предстоят да бъдат дискутирани.

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте повече от "Още от деня"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протести в цялата страна срещу насилието над жените
Протести в цялата страна срещу насилието над жените
Екстрадират българката от Пещера, участвала в международна схема за източване на ДДС
Екстрадират българката от Пещера, участвала в международна схема за източване на ДДС