Димитър Данчев, БСП: Чувства се ентусиазъм и желание за промяна в преговорите за кабинет

от БНТ
19:40, 25.11.2021
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Преговорите за кабинет протичат при един професионален конструктивен дух. Чувства се ентусиазъм и желание за промяна. Това коментира Димитър Данчев - член на НС на БСП в "Още от деня".

"Българите отредиха на БСП да е единствената лява партия в 47-ото Народно събрание и затова ние подхождаме изключително отговорно към тези разговори. БСП отстоява левите идеи и прави предложения, с които да защити социалните интереси на българските граждани", допълни той.

Данчев сподели, че е казал на Кирил Петков, че БСП слага на масата левите политики и очаква от неговата партия да представят десните инструменти, с които те да бъдат реализирани.

"Търсим в преговорите здрава основа, която да намери единението около онези цели и приоритети, които имат значение за българските граждани. Ние имаме нашите червени линии, отвъд, които не бихме отстъпили като лява социалистическа партия", заяви Данчев.

"БСП направи своето предложение за мерки, свързани с високата цена на електроенергията на бизнеса. Част от мерките са краткосрочни и трябва да бъдат приети незабавно, с цел облекчаване тежестта за малките и средни предприятия, както и за най-бедните хора от нашето население", коментира той.

Предложението на БСП е отстъпка от цената на електроенергията за първите 200 мВт часа и да бъде намален данъка върху добавена стойност за крайните потребители на електроенергия от 20% на 9%.

Данчев сподели, че за една част от мерките БСП са получили подкрепа, а другите предстоят да бъдат дискутирани.

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте повече от "Още от деня"

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Протести в цялата страна срещу насилието над жените
Протести в цялата страна срещу насилието над жените
Екстрадират българката от Пещера, участвала в международна схема за източване на ДДС
Екстрадират българката от Пещера, участвала в международна схема за източване на ДДС