НОВИНИ

Димитър Илиев: Имаме програма за развитие на спортните клубове и бюджетът за нея е увеличен с 2 млн. лева

Пред журналисти в Ловеч министърът на младежта и спорта разкри още, че за следващата олимпийска година бюджетът за спорт е бил увеличен от 137 на 149 милиона

димитър илиев имаме програма развитие спортните клубове бюджетът нея увеличен млн лева
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
17:27, 28.11.2023
Чете се за: 03:02 мин.
Спорт
Слушай новината

"Ние имаме програма за развитие на спортните клубове. Насърчавам всички клубове да пишат проекти по нея, да търсят финансиране. За догодина бюджетът за нея е увеличен с 2 милиона лева или е общо 15 милиона. Има средства за спортните клубове", това каза министърът на младежта и спорта Димитър Илиев пред журналисти в Ловеч след среща със спортните клубове в града.

Припомняме ви, че по-рано днес министърът на младежта и спорта проведе подобна дискусия и в Плевен, а освен това той ще се срещне и със спортните клубове в Троян, където ще огледа напредъка по изграждането на многофункционалната спортна зала.

На събитието присъстваха още областният управител Виктор Стойчев и кметът на община Ловеч Страцимир Петков. Темата бе "Развитието на спорта в региона – поле за взаимодействие на държавата, общините и спортните клубове". Бяха обсъдени проблемите за развитието на професионалния и масов спорт в региона.

Спортната общественост формулира ясни проблеми - липсата на спортна инфраструктура и подходящи условия, в които децата да тренират и да се готвят за спортовете, които практикуват: "Това, което можем ние да направим от Министерството на младежта и спорта е, че имаме програма за инфраструктура, която е с 50 процента самоучастие", посочи министърът.

Илиев разкри още, че бюджетът за спорт е увеличен от 137 милиона на 149 милиона лева за догодина.

"Това е олимпийска година и федерациите, които вече имат спечелени квоти, ще получат по-добро финансиране, защото тяхното участие вече е сигурно. Подготовката е много важно да се извърши на ниво. Естествено, ние сме разделили програмите на три - такива, които ще ходят на олимпиада със сигурност, за олимпийски спортове с високо спортно майсторство и неолимпийски спортове с високо спортно майсторство, така че надявам се да направим справедливо разпределение на тези средства, които има", каза още спортният министър.

Димитър Илиев коментира още, че се търси решение за изключените от БФС клубове. По думите му трябва да се намери вариант, в който БФС да преразгледа дали това е било правомерно или не.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Футболистите на Барселона са изгубили доверието си към Шави?
Футболистите на Барселона са изгубили доверието си към Шави?
АПИ призна за проблеми с почистването на пътя Кнежа - Бяла Слатина
АПИ призна за проблеми с почистването на пътя Кнежа - Бяла Слатина