НОВИНИ

Димитър Илиев: Младите шампиони са примерът, от който имаме нужда в България

Димитър Илиев
Снимка: Министерство на младежта и спорта
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
12:59, 18.12.2023 (обновена)
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Младите шампиони са "примерът, от който има нужда България", заяви спортният министър Димитър Илиев по време на церемонията "Младите шампиони на България", на която бяха отличени талантливите български състезатели за значителните си успехи през изминалата година.

Събитието се провежда за пръв път, като освен министърът на младежта и спорта Димитър Илиев сред гостите беше и премиерът акад. Николай Денков.

"Г-н министър председател, уважаеми олимпийски, световни и европейски шампиони, уважаеми г-н ректор, скъпи приятели и скъпи спортисти, добре дошли на първото по рода си награждаване "Младите таланти на България". За мен е изключително удоволствие да имам възможност днес да бъда тук с вас, защото за мен най-големият капитал за една държава са хората в нея. Вие, като едни млади шампиони, всъщност сте точно примерът, от който имаме нужда в България", започна министър Илиев.

В своята реч той благодари от сърце на родните таланти за техните постижения и им пожела да продължат да вярват в своите големи мечти.

"Само един спортист може да знае какви усилия полагате, за да достигнете нивото, на което се намирате. . . Колко лишения, труд, воля, постоянство, дисциплина, отдаденост и здрави нерви трябват, за да можете да стигнете там, където сте. Вие сте нашата гордост и нашата радост. Благодаря ви от сърце. Искам да ви пожелая да имате много сила и големи мечти, в които да вярвате, защото колкото и добри да сте, ако вие самите не вярвате, няма как да стане. Още веднъж, благодаря от сърце на вас и на вашите треньори, които са с вас от сутрин до вечер. Благодаря на вашите федерации за това, че ви подкрепят. Благодаря на вашите семейства, защото и те търпят лишения", завърши Димитър Илиев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Столичният общински съвет отново не успя да си избере председател
Столичният общински съвет отново не успя да си избере председател
Затоплянето продължава, по-съществено в планинските райони
Затоплянето продължава, по-съществено в планинските райони