НОВИНИ

Директорът на Спешна помощ - Пазарджик е заразен с COVID-19

директорът спешна помощ пазарджик заразен covid
Снимка: Архив
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БНР
14:34, 07.11.2020
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Директорът на областния Център за спешна медицинска помощ в Пазарджик д-р Борис Манев е положителен за коронавирус. Част от екипа на центъра е поставен под карантина. Създадена е допълнителна координация между отделните спешни центрове в областта, за да не се нарушава досегашният ритъм на работа.

В профила си във Фейсбук д-р Борис Манев съобщава, че е подложен на тежка терапия и здравословното му състояние не позволя дистанционно управление на звеното.

"Колеги, вирусът ме победи! Изолиран съм и на сериозна терапия. Трета вечер с 38.4 и пълна адинамия! Съжалявам, не мога да бъда координатор за хоспитализации, какъвто бях досега! Моля, работете по правилата стандарта за Спешна медицина. Не звънете, не съм в състояние да Ви помогна!", пише д-р Манев.

Създадена е група между отделните звена в областта за бърза реакция, за да няма ощетени пациенти. Временно управлението на областната спешна помощ се поема от д-р Благовеста Стоянова.

За последното денонощие, положителните на COVID-19 в региона са 65 души. От Mногопрофилната болница отново призовават за помощ към доброволци, тъй като медицинският персонал е изтощен.

36 жени и 29 мъже на възраст от 11 до 83 години са с положителни проби за COVID-19, уточняват от РЗИ-Пазарджик. Сред новите случаи са медицинска сестра от „МБАЛ-Пазарджик“ – хоспитализирана, служител на РЗИ, учител от ОУ „Проф. Марин Дринов“ – Панагюрище и ученичка от ОУ „Св. Кл. Охридски“ – Пазарджик. За последните две се извършва епидемиологично проучване.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бомба уби бивш телевизионен водещ в Кабул
Бомба уби бивш телевизионен водещ в Кабул
15 акта и 4 ареста при внезапни проверки за незаконна сеч в Луковит и Угърчин
15 акта и 4 ареста при внезапни проверки за незаконна сеч в Луковит и Угърчин