НОВИНИ

До 22° днес, от утре започва заоблачаване

22deg започва заоблачаване
Снимка: Татяна Добролюбова
bnt avatar logo
от БНТ
13:19, 09.02.2024
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

По-топло от обичайното за началото на февруари ще остане и днес с максимални температури между 17° и 22°, в София - около 17°. Ще бъде слънчево, със слаб, на север от планините и в Източна България, включително и по Черноморието, умерен югозападен вятър.

Събота

През нощта ще бъде безоблачно, в източните райони и северно от планините ще духа слаб до умерен юг-югозападен вятър. Минималните температури утре ще бъдат между минус 1° и 10°, в София - около 0°. В сутрешните часове на места в равнините ще се образува мъгла.

През деня облачността ще започне да се увеличава, най-рано в западните райони. Ще си задържи топло за сезона, с максимални температури между 17° и 22°, в София - около 17°. Ще духа до умерен, в източните райони и северно от планините - временно силен югозападен вятър.

И по Черноморието ще духа умерен и временно силен югозападен вятър. Максимални температури ще са между 14° и 20°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

В планините облачността също ще започне да се увеличава. Ще бъде и много ветровито - ще духа силен, по билата - временно бурен югозападен вятър Температурите ще останат без съществена промяна.

Под влияние на обширна област от ниско атмосферно налягане и утре в по-голямата част от Европа ще бъде с валежи, предимно от дъжд, в Шотландия, на Скандинавия полуостров, в прибалтийските страни - от сняг. Балканският полуостров е в предната част на тази циклонална област с продължаващ пренос на топли въздушни маси от юг-югозапад.

У нас и в близките дни въпреки постепенното понижение, температурите ще останат по-високи от климатичните норми. Ще бъде ветровито и с валежи, по-значителни в неделя и понеделник в южните райони от страната.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Има данни, че Мартин Божанов си е сменил името и ЕГН-то, каза главният секретар на МВР
Има данни, че Мартин Божанов си е сменил името и ЕГН-то, каза главният секретар на МВР
Комисия в НС да провери казуса с предоставянето на български паспорти на руснаци предлагат Борисов, Атанасов и Пеевски
Комисия в НС да провери казуса с предоставянето на български паспорти на руснаци предлагат Борисов, Атанасов и Пеевски