НОВИНИ

До обяд слънчево време, след обяд валежи

обяд слънчево време обяд валежи
bnt avatar logo
от БНТ
06:00, 13.05.2021
Чете се за: 01:32 мин.
Времето
Слушай новината

Днес, през първата половина на деня, ще е слънчево, но след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места в северозападната половина от страната ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд, придружени от гръмотевици.

Ще има и условия за градушки. Ще духа слаб вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са между 22° и 27°, по Черноморието - между 17° и 20°. Температурата на морската вода е от 14° до 16°.

И в планините ще е слънчево. Около и след обяд и там ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места в масивите от Западна и Централна България ще има краткотрайни валежи от дъжд, в отделни райони придружени от гръмотевици. Ще духа умерен до силен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 14°, на 2000 метра - около 7°.

През следващите дни повече слънчеви часове ще има сутрин. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици.

В петък ще превали на повече места в югоизточната половина от страната, в събота - на отделни места в планинските, а в неделя - в централните райони. Температурите ще продължат бавно да се повишават.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
657 нови случая на COVID-19 у нас, поставените ваксини вече са над 1 млн.
657 нови случая на COVID-19 у нас, поставените ваксини вече са над 1 млн.
Софийската опера и балет ви кани на "Танго"
Софийската опера и балет ви кани на "Танго"