НОВИНИ

Два гола на Сотириу вдъхновиха Лудогорец за успех срещу Славия

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:27, 26.02.2022
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
два гола сотириу вдъхновиха лудогорец успех славия
Слушай новината

Съставът на Лудогорец постигна третата си поредна победа от началото на пролетния полусезон в Първа лига, след като се наложи с 3:1 при домакинството си на Славия, а на два пъти точен за победата беше Пиерос Сотириу.

Именно кипърският национал откри резултата на "Хювефарма Арена" в 18-ата минута, след като получи подаване и с удар в близкия удар матира стража на "белите" Светослав Вуцов.

Мануел Шоу пък удвои аванса на разградчани в 29-ата минута, след като се възползва от центриране на Кирил Десподов от ъглов удар и с глава прати топката във вратата на гостите.

Любопитното е, че това беше четвърти гол в последните два двубоя, който отборът на Славия допусна след корнер.

Въпреки този развой "белите" излязоха мотивирани за втората част и в 52-та минута намалиха пасива си чрез Радослав Кирилов, който се разписа след отлична индивидуална акция отдясно.

Лудогорец обаче бързо охлади ентусиазма на гостите, тъй като в 66-та минута Сотириу вкара второто си попадение в срещата, с което оформи и крайния резултат.

Победата отново възстанови аванса на "орлите" от 4 точки пред ЦСКА на върха в класирането, докато след второто поредно поражение Славия е на 6-та позиция с равен актив със 7-ия Берое и само на точка пред 8-ия Локомотив (Пловдив).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Посланикът на Украйна в България: Страната ни се готви за дълга война
Посланикът на Украйна в България: Страната ни се готви за дълга война
Българи в Киев в капана на войната
Българи в Киев в капана на войната