НОВИНИ

Две руски ракети са поразили район в Киев - частично разрушена е жилищна сграда, има ранени

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
06:17, 29.04.2022 (обновена)
Чете се за: 02:02 мин.
По света
Слушай новината

За днес е планирана операция по евакуирането на цивилните хора, намиращи се в завода "Азовстал" в Мариупол, съобщава президентската администрация на Украйна.

Две руски ракети са поразили район в Киев, съобщи кметът на украинската столица Виталий Кличко. Първите етажи на 25-етажна жилищна сграда са частично разрушени.

Двама души са ранени. Ударите са били извършени в момент, когато на посещение в Киев е генералният секретар на ООН Антониу Гутериш.

Съветът за сигурност на ООН не успя да попречи на войната в Украйна или да я прекрати, заяви той по време на срещата си с президента Володимир Зеленски.

Двамата са обсъдили възможностите за евакуация на хората от завода "Азовстал" в Мариупол. В поредното си видеообръщение Зеленски коментира и посещението на българския премиер Кирил Петков в Киев.

Кирил Петков в Бородянка: България няма да стои безучастна

"С г-н Петков обсъдихме въпроси, свързани с отбраната, енергетиката и транспорта. Санкциите срещу Русия, които са необходими за мира. Обсъдихме също нашето сътрудничество на ниво Европейски съюз. Много важно споразумение за ремонт на наше военно оборудване в български производствени мощности. Друг въпрос, по който се договорихме, е доставката на украинска електроенергия за България и използването на Трансбалканския газопровод, съвместно с българската страна. Благодарен съм на България за възможността да използваме пристанище Варна за износ на наша земеделска продукция", заяви украинският президент Володимир Зеленски.

БИТКАТА ЗА КИЕВ: ВИЖТЕ СПЕЦИАЛНИТЕ РЕПОРТАЖИ НА БРУНО БЕКМАН

КОНФЛИКТЪТ В УКРАЙНА: НАЙ-ВАЖНОТО, КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ

ПЪТЯТ НА БЕЖАНЦИТЕ

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
588 са новите случаи на коронавирус
588 са новите случаи на коронавирус
Космическа разходка: Руски космонавти прекараха 7 часа извън МКС
Космическа разходка: Руски космонавти прекараха 7 часа извън МКС