НОВИНИ

Две версии за побоя в София, според свидетели задържаният не е провокирал сбиването

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
14:45, 09.10.2022
8993
Чете се за: 03:20 мин.
У нас
годишен мъж починал побой нанесен засичане две коли софия
Слушай новината

Свидетелски показания разкриват, че разследваният за смъртта на таксиметровия шофьор снощи в столицата не е провокирал сбиването. Инцидентът е възникнал около 18.30 часа, когато таксиметров автомобил влиза в еднопосочната улица "Хъшове", по която се движи друг лек автомобил, управляван от жена.

Спътникът ѝ се обръща към таксиметровия шофьор и му обяснява, че се намира в нарушение. Това провокира шофьора на таксито, който излиза от автомобила и така се стига до саморазправа между двамата мъже. Минути по-късно младата жена паркира автомобила на тротоара, за да направи място на таксито и двете коли да се разминат.

В този момент върху приятеля ѝ се нахвърлят няколко други непознати мъже, които са извикани от таксиметровия шофьор. Според свидетели поне трима или дори четирима мъже са нанасяли множество удари върху младежа, чието лице е било окървавено.

Протестиращи таксиметрови шофьори блокираха Орлов мост заради смъртта на техен колега

Свидетели на сбиването стават посетители на намиращия се в непосредствена близост ресторант "Хъшове". Няколко мъже, посетители на заведението, се опитват да прекратят побоя, викат и полиция. Едва след пристигането на полицията свидетелите виждат, че таксиметровият шофьор, който е започнал конфликта, е паднал на тротоара.

От МВР съобщиха, че работят по две версии, но не дадоха повече информация по случая. По-рано днес от Софийската градска прокуратура обявиха, че са уведомени по телефона за възникнал инцидент, без да са им предоставени събраните до момента материали от разследването.

Софийската градска прокуратура привлече обвиняем 23-годишния Й. И. и го задържа за срок до 72 часа във връзка с настъпилата смърт на Х. Й. след сбиване.

В началния етап на разследването са извършени оглед на местопроизшествие, назначена е съдебномедицинска експертиза за изясняване на причината за смъртта на починалия, разпитите на свидетели са продължили и през нощта. През нощта е извършено и претърсване на лек автомобил.

Обвинението спрямо него е за това, че на 8 октомври около 18.30 часа в София, ж.к. "Разсадника-Коньовица", в карето между ул. "Методи Патчев", ул. "Хъшове" и ул. "Рибен буквар" е нанесъл удари на 34-годишния Х. Й., с което по непредпазливост причинил смъртта му вследствие на умишлено нанесена на Х. Й. телесна повреда.

Предстои да бъде взето решение относно мярката за неотклонение на обвиняемия. Разследването по случая продължава с разпити на свидетели, извършване на необходимите експертизи, както и на други действия по разследването за изясняване на всички обстоятелства по случая.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Илия Груев: Младите футболисти отговарят на днешните изисквания
Илия Груев: Младите футболисти отговарят на днешните изисквания
Илиан Илиев: Трябва да има позитивизъм към българския футбол, той е отражение на националния отбор
Илиан Илиев: Трябва да има позитивизъм към българския футбол, той е отражение на националния отбор