НОВИНИ

Египет възобновява през септември културния туризъм

египет възобновява септември културния туризъм
Снимка: pixabay.com/
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
21:11, 01.09.2020
Чете се за: 00:41 мин.
Още

Египет възнамерява да отвори отново през септември своите културни забележителности. Изискването е обектите и транспорта да работят с 50 % от максималния си капацитет, съобщи сайтът Араб Нюз.

Хотелите в Луксор и Асуан имат готовност да приемат гости, а туристите от Полша и Белгия ще бъдат първите, които ще имат възможността да посетят археологически и културни обекти. След тях се очакват групи от Япония, Южна Корея и Франция.

Президентът Абдел Фаттах ас-Сиси обяви, че международното летище в Луксор е подготвено да приеме чуждестранните гости. Около 700 работници в областта на туризма са преминали обучение по прилагане на практика на социалното дистанциране.

В Камарата на туристическите компании на Горен Египет са получени десетки запитвания от различни държави, между които Япония, Италия и Белгия, относно организирането на пътувания през септември.

В четири от летищата – Хургада, Шарм ел Шейх, Марса Алам и Таба, чужденците ще могат да си направят PCR тест за коронавирус, чиято стойност е 30 долара.

По-рано в страната бе взето решение да не се допускат чужденци без отрицателен PCR тест, направен 72 часа преди пътуването. Според представители на туристическия бранш, това е довело до отмяна на резервации и отлив на туристи от Беларус и Украйна. Обяснението беше свързано с високата цена на тестовете в тези държави.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мащабна акция на ГДБОП и ДАНС в област Бургас
Мащабна акция на ГДБОП и ДАНС в област Бургас
Трус с магнитуд 3.4 в Русенско
Трус с магнитуд 3.4 в Русенско