НОВИНИ

Екзекуторката на Пиронкова поднесе изненда в Мелбърн

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:35, 10.02.2021
Чете се за: 00:45 мин.
Тенис
екзекуторката пиронкова поднесе изненда мелбърн

35-годишната Сие отново показа защо се чувства отлично на кортовете на Australian Open, надигравайки шампионката от US Open 2019 Бианка Андреску с 6:3, 6:2.

Срещата продължи 1 час и 25 минути, като двете си размениха общо осем пробива, но цели шест от тях отидоха на сметката на опитната Сие, което се оказа и ключът към победата.

В първия сет тенисистката от Китайско Тайпе осъществи два пробива и взе ранен аванс от 4:0 гейма. Андреску върна единия брейк в осмия гейм, но след това отново загуби подаването си, а с това и първата част след 6:3.

Във втората отново Сие стигна до ранен пробив, но този път Андреску съумя рано-рано да го върне. Отново обаче канадката не успя да използва този подем в играта си и както се оказа тя загуби всеки един от следващите четири гейма, което сложи и точка на спора след 6:2 в полза на Сие.

В следващия кръг тя ще играе срещу Сара Ерани, която елиминира Винъс Уилямс след 6:0, 6:1 в мач, който американката едва доигра заради проблеми в глезена си.

Напред продължава и номер 19 в схемата Маркета Вондрушова, която се справи с квалификантката от Канада Ребека Марино след 6:1, 7:5.

Поставената под номер 7 Арина Сабаленка също продължава със силните си изяви в Австралия, след като надигра със 7:6(5), 6:3 рускинята Дария Касаткина.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Акция на полицията в Пловдив за шофиране след употреба на алкохол и наркотици
Акция на полицията в Пловдив за шофиране след употреба на алкохол и наркотици
НХЛ - резултати
НХЛ - резултати