НОВИНИ

Етър привлече младежки национал на България, играл в Шефилд Уензди

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:54, 20.08.2020
Чете се за: 00:58 мин.
Футбол
етър привлече младежки национал българия играл шефилд уензди

Преслав Боруков е на 20 години и е юноша на Левски и младежки национал на България, а през 2016 година преминава в английския Шефилд Уензди, където записа няколко силни мача за отбора до 23 години.

Нападателят е роден на 23 април 2000 г. в София, висок е 189 см и тежи 90 кг. Договорът му с "болярите" е за година и половина като от него се очаква сериозно да подсили атаката на новия си тим.

"Виолетовите" започнаха изключително слабо новата кампания като след два мача са единствения тим от Първа Лига без записана точка и без отбелязан гол.

“Имахме контакти с треньора г-н Петков, след това “Етър” се свърза с агента ми и преценихме, че условията са добри. Затова реших да подпиша с “виолетовите” до следващото лято. Имах и други опции – доста оферти от чужбина, сред които от Острова, Шотландия, Гърция, но условията в момента са такива, че реших да играя в българското първенство. Желанието ми бе да играя в първия отбор на даден клуб.

От две години тренирах само с първия отбор на “Шефилд Уензди”, но играех за дублиращия. Участвах в няколко контроли с първия отбор в подготовката му, на мача с “Куинс Парк Рейнджърс” за ФА къп и после с “Уигън” за Чемпиъншип бях в групата.

Знам, че в “Етър” са играли големи футболисти като Трифон Иванов и Балъков, че Велико Търново е футболен град и има верни фенове. Смятам, че няма да имам проблем с адаптацията, все пак тук сме само българи в отбора. Очакванията ми са с “Етър” да вземем колкото може повече точки в следващите мачове. Лично от себе си очаквам да вкарам колкото може повече голове, за да върви “Етър” напред”, заяви Преслав Боруков.

Очакванията са жълтата карта на футболиста да пристигне всеки момент и той да бъде на линия още за гостуването на Монтана, следващия понеделник.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ще остане ли в ареста един от задържаните за инцидента пред Румънското посолство?
Ще остане ли в ареста един от задържаните за инцидента пред Румънското посолство?
Тежко остава състоянието на Алексей Навални
Тежко остава състоянието на Алексей Навални