НОВИНИ

Фабио Куартараро записа втори пореден успех в "Moto GP"

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:08, 27.07.2020
Чете се за: 00:58 мин.
Други спортове
фабио куартараро записа втори пореден успех moto

Първите три места в "Гран При на Андалусия" бяха заети от пилоти на "Ямаха" като след Куартараро се наредиха Маверик Винялес и Валентино Роси.

На старта французинът поведе пред Винялес и Роси, а назад в колоната имаше инцидет между пилотите на "КТМ" Брад Биндър и Мигел Оливейра.

В края на откриващия тур Маверик Винялес опита изпреварване срещу Куартараро, но допусна грещка, която позволи на неговия съотборник Роси да излезе на 2-ра позиция.

Постепенно лидерът на колоната започна да се откъсва пред преследвачите си като в края на 7-та обиколка преднната му достигна три секунди.

В десетия тур нова грешка на Маверик Винялес му коства третата позиция за сметка на пилота на "Дукати" Франческо Баная. В следващата обикока испанецът позволи да бъде изпреварен и от Джак Милър и Франко Морбидели, което го свали до 6-та позиция. Но най-интересното тепърва предстоеше.

Няколко завоя по-късно Милър отпадна от надпреварата след като изпусна мотора си. В края на същата обикока пък Морбидели също бе принуден да се оттегли след като неговата "Ямаха" получи технически проблем.

Малко по-напред Франческо Баная отмъкна 2-ра позиция от сънародника си Роси, но за негово съжаление неговото "Дукати" го предаде седем обиколки преди финала.

В предпоследната обиколка Маверик Винялес се добра до втората позиция след като изпревари Валентино Роси.

Така Фабио Куартаро пресече финала първи с преднина от 4.5 секунди пред Винялес и Роси. Четвърти остана Такаки Накагами, а челната петица бе затворена от Жоан Мир.

В генералното класиране Куартаро води с десет точки пред Винялес. Трети е Андреа Довициозо, който в надпреварата остана 6-ти. На 4-та позиция засега е Накагами.

Следващият старт от каленадара е на 9-ти август на чешката писта "Бърно".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спират временно водата в части от "Овча купел" и "Разсадника" във вторник
Спират временно водата в части от "Овча купел" и "Разсадника" във вторник
Завърши "Гран При на България" в Самоков
Завърши "Гран При на България" в Самоков