НОВИНИ

Федерер: Никога не подценявайте един велик шампион

федерер никога подценявайте един велик шампион
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
18:29, 30.01.2022
Чете се за: 01:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Легендарният швейцарски тенисист Роджър Федерер използва социалните мрежи, за да поздрави Рафаел Надал за триумфа му в тазгодишното издание на Откритото първенство на Австралия по тенис.

С 5-сетовата победа над Медведев в Мелбърн, испанецът спечели своята 21-а титла от турнири от "Големия шлем" и изпревари в класацията Новак Джокович и Федерер, които имат по 20 отличия.

"Какъв мач! Към моя приятел и голям съперник Рафаел Надал - сърдечни поздравления, че се превърна в първия тенисист в историята с 21 титли от "Големия шлем". Преди няколко месеца се шегувахме, че и двамата сме на патерици. Невероятно. Никога не подценявайте един велик шампион", написа Федерер в Инстаграм.

"Твоята изключително работна етика, отдаденост и борбен дух са вдъхновение за мен и още безброй души по света. Горд съм, че споделям тази епоха с теб. За мен е чест, че изиграх роля в това да те мотивирам да постигнеш повече, както правиш и ти с мен в последните 18 години. Сигурен съм, че ти предстоят още много постижения, но засега се наслаждавай на днешното", допълни 40-годишният швейцарец, който се надява на завръщане на корта след няколко операции на коляното.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Специално пред БНТ: Постоянният представител на България в НАТО: Очакваме деескалация от Русия
Специално пред БНТ: Постоянният представител на България в НАТО: Очакваме деескалация от Русия
Специално: Защо Украйна е залог в кризата НАТО-Русия
Специално: Защо Украйна е залог в кризата НАТО-Русия