НОВИНИ

Филм с Хоакин Финикс сложи край на заложническата драма в Украйна

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
12:45, 22.07.2020
Чете се за: 00:45 мин.
По света
Снимка: БГНЕС

Край на заложническата драма в Украйна. Украинската полиция освободи невредими 13 заложници и арестува похитителя, който ги държа повече от 12 часа в микробус в град Луцк.

До развръзката се стигна, след като президентът Володимир Зеленски разговаря с нападателя по телефона и се съгласи с негово искане. Във видео в социалната мрежа украинският държавен глава призова хората да гледат документален филм от 2005 г. за правата на животните.

Володимир Зеленски, президент на Украйна: След като видеото беше публикувано в социалната медия, половин час по-късно той пусна всички хора. Струва ми се, че ги освободи след 30-40 минути.

По-рано, отново след посредничеството на Зеленски, похитителят освободи трима души - възрастна жена, юноша и бременна.

Нападателят е идентифициран като Максим Кривош - руски гражданин, лежал в затвора за незаконно притежание, производство и продажба на оръжие и взривни вещества.

Арсен Аваков, министър на вътрешните работи на Украйна: Става дума за неуравновесен човек. Той желае отмъщение и формулира свои тези за света. Негов съучастник също е задържан в Харков, където са открити оръжия, патрони и експлозиви.

Дълга присъда очаква похитителят, увери украинският вътрешен министър.

След щастливата развръзка, президентът Зеленски изтри видеото. Самият филм с гласа на холивудската звезда Хоакин Финикс, показва как големите индустрии вредят на животните.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лийдс може да подпише с Кавани, но не и с Ибрахимович
Лийдс може да подпише с Кавани, но не и с Ибрахимович
БСП иска изслушване на Гешев в НС
БСП иска изслушване на Гешев в НС