НОВИНИ

Фондация "Америка за България" и посолството на САЩ даряват 123 000 лв. на младите медици

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
13:58, 02.12.2020
Чете се за: 00:46 мин.
У нас
фондация америка българия посолството сащ даряват 123 000 младите медици

Асоциацията на студентите-медици в България (АСМБ) ще получи 123 000 лв. дарение от фондация "Америка за България" и посолството на САЩ в София. Това съобщи президентът на фондацията Нанси Шилър по време на онлайн събитие. Тя каза, че младите медици са истинско вдъхновение и се надява парите да им помогнат да са още по-ефективни.

"С нашето дарение асоциацията ще продължи да помага на другите. Изключително сме впечатлени от работата ви в подкрепа на болниците из страната. Готовността ви да подкрепите професионалисти на първа линия е доказателство за загрижеността за сънародниците ви", обясни Нанси Шилър.

"Бих искала още веднъж да благодаря на всички студенти медици за всичко, което правят. Продължавайте да работите все така ефективно. Грижете се за своята безопасност", каза на български посланикът на САЩ Херо Мустафа. "Вие сте вдъхновение за всички нас и за цяла България", допълни тя.

"Пандемията промени динамиката на много животи. За студентите е особено трудно, защото учат за медицински професионалисти в много трудна обстановка и работят в екстремни условия", коментира зам.-председателят на Асоциацията Теодора Делчева.

Инициативата на посолството "Възстановяваме се заедно"/#HealingTogether беше обявена на 20 ноември. Тя ще осигури допълнителни 1 милион долара (1,66 милиона лева) под формата на медицински консумативи и услуги в подкрепа за болници, медицински центрове и здравни работници.

"Ще работим заедно с българското правителство и с неправителствени организации, за да подпомогнем сферите, които имат нужда, в цялата страна", казаха тогава от посолството.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пулев и Джошуа ще се бият в зала The SSE Arena пред 1 000 зрители
Пулев и Джошуа ще се бият в зала The SSE Arena пред 1 000 зрители
Прокуратурата и КТ "Подкрепа" подписаха Меморандум за сътрудничество
Прокуратурата и КТ "Подкрепа" подписаха Меморандум за сътрудничество